NemProgrammering.dk logo

Hvad er Laravel og hvornår skal jeg vælge en Laravel hjemmeside?

Ekspert indlæg
Simon Broskov Jensen

  Skrevet af: Simon Broskov Jensen     31-10-2018     Skrevet i: Webdesign, WordPress

Laravel er det hurtigst voksende PHP-framework, med mange fordele og muligheder, der gør det til et godt valg. Men hvornår skal du vælge en Laravel hjemmeside?

Det handler altid om behov, budget og målgruppe. Om du har brug for en seriøs og professionel hjemmeside til virksomheden. En hjemmeside der skal være hurtig og have et højt sikkerhedsniveau.

Eller om du kan “nøjes” med en mere simpel og billig WordPress hjemmeside. Det kan være du driver et mindre håndværkerfirma, en blog eller tilsvarende. Til disse behov kan WordPress sagtens være tilstrækkelig.

Laravel – en hurtig, sikker og skræddersyet løsning

Laravel er nyt og en meget specificeret løsning, i modsætning til WordPress og Joomla der er brugervenligt at opsætte for den mindre teknisk kyndige. Så de to systemer er mere velkendte end Laravel, medmindre du er programmeringsnørd. Laravel er dog et system, der virkelig er på vej frem, for flere og flere udviklere er begyndt at have det som deres foretrukne system pga. de mange fordele.

I modsætning til WordPress og Joomla bliver der ikke bare installeret en masse standardfiler, der bliver arbejdet ud fra. Det betyder at du ikke kan have en hjemmeside med en 1-klik installation, men omvendt får du en langt bedre og mere skræddersyet løsning.

Det gør du kan få en løsning, der matcher virksomhedens behov på bedste vis. På lang sigt giver de ligeledes bedre perspektiver for videreudvikling, da der ikke er samme begrænsninger.

Ydermere får du en moderne kodestruktur, uden en masse unødige filer og features. Det giver et mere simpelt, men stærkt fundament, der er både sikrere og hurtigere. Laravel er løsningen hvis disse fordele er i højsædet.

Har du blot 10.000 – 20.000 kr. og kan du nøjes med en simpel hjemmeside med 5-6 sider og begrænset funktionalitet, så kan WordPress være et glimrende alternativ. Det hele handler om behov og budget.

Brug for en Laravel specialist?

Det er ikke fordi der er mange Laravel udviklere i Danmark, sammenlignet med hvad der er inden for fx. WordPress. For det er fortsat en ny teknologi for mange. Hvis du søger en Laravel specialist, er Bluebell klar til at hjælpe dig.

I Bluebell har vi specialiserede Laravel udviklere, der udelukkende har fordybet sig i det PHP framework.

Artiklen kan hurtigt virke subjektiv, men statistikker og de kolde facts taler for sig selv. Ønsker du en hurtig og sikker hjemmeside, til en større forretning hvor du ikke kan gå på kompromis, vil Laravel være en bedre løsning end WordPress.

Ifølge W3Techs vil alle PHP 5.x versionerne ikke længere modtage sikkerhedsopdateringer af PHP-teamet ved udgangen af 2018. WordPress har PHP 5.2 som deres mindstekrav til installationer!

Ifølge WPwhitesecurity.com er 73,2 % af de udbredte WordPress installationer sårbare og kan nemt findes.

Ifølge wpvulndb.com databasen er der lige nu 11.636 sårbarheder i WordPress. Tallet ændrer sig løbende, og det giver (desværre) de bedste arbejdsbetingelser for personer med negative hensigter.

Der er mange tal og statistikker der understøtter, men det vigtigste er du ved hvad du går ind til. Uanset om du vælger WordPress, Laravel eller noget tredje.

WordPress er godt, til rette behov

Det skal understreges at WordPress er et glimrende CMS, som jeg selv har gode erfaringer med. Til visse behov er det en brugervenlig og billig løsning, men det kommer med klare begrænsninger.

Først og fremmest er det efterhånden en gammel platform, hvor grundstrukturen ikke er blevet fornyet de sidste 10 år. Det har en række væsentlige konsekvenser.

Dels går det ud over hjemmesidens hastighed og kodestruktur, da der er bygget ovenpå CMS systemet, hvilket giver mange unødvendige filer der kræver plads. Og kan give sikkerhedshuller.

Det leder mig til næste punkt, nemlig sikkerhedsniveauet. For WordPress er en meget populær platform, med mange plugins, filer og temaer. Mange af disse er ikke fuldt opdateret og de fleste filplaceringer er relativ kendte. Kort sagt er WordPress langt mere eksponeret for angreb, hvilket udgør en væsentlig større sikkerhedsrisiko.

Så tænkt dig grundigt om, inden du vælger hvilket system din hjemmeside skal være lavet i!

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *