NemProgrammering.dk logo

Online HTML og CSS editor – Sandbox Værktøj

  Skrevet af: Redaktionen     26-08-2012     Skrevet i: CSS og CSS3, HTML + HTML5

Som udgangspunkt er det altid godt med en funktionel og velfungerende HTML og CSS editor installeret på sin egen computer til at skrive sine web-sider i.

Ofte hænder det dog, at du hurtigt og nemt skal kunne teste et stykke kode. Det kunne f.eks være, at du er medlem på et hjælpe forum og derfor skal teste koder som personer har problemer med. I disse tilfælde kan en online HTML og CSS editor være til stor hjælp, da den vil spare dig den tid det tager at åbne for din lokale editor, åbnet et nyt dokument og skrive den kode du skal teste.

En af de bedre online HTML og CSS editors er cssdesk.com. Denne online editor bruger jeg selv en del når jeg skal teste andre folks koder for fejl og problemer. Online editoren gør det nemt og hurtigt lige at kopiere og indsætte den HTML kode man skal teste samt den eventuelt tilhørende CSS styling. Se et skærmbillede af cssdesk nedenfor:

Udover cssdesk er tinkerbin.com også en super god virtuel editor. Hos tinkerbin får du endda også lov til at indsætte JavaScript, hvilket gør applikationen endnu mere interessant. Sidst men ikke mindst bør JS Fiddle og Google Code Playground også nævnes, da de begge er yderste brugbare applikationer. Eksempelvis har JS Fiddle et vidunderligt sæt af funktioner, såsom muligheden for at referere populære JavaScript biblioteker som f.eks jQuery, YUI og MooTools. I Google applikationen tilbydes web-udviklere masser af gratis API’er og tjenester til både web skrifttyper og Google Analytics.

Oftest klades tjenester som disse en “sandbox”  fordi du får lov at lege alt det du vil med koder inden for de faste rammer i applikationen – altså lidt lige som en sandkasse, hvor du kan flytte og eksperimentere lige så meget med sandet du vil, bare det bliver indenfor kassen ;-)

Så hvis du selv er guru på et webudviklings hjælpe-forum eller blot kan lide at have hurtig adgang til et testmiljø, så er en online HTML, CSS og JS sandbox måske et nyttigt værktøj for dig!

 

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *