NemProgrammering.dk logo

Et par gode råd til dig der vil være freelance programmør

Freelance programmør

  Skrevet af: Ekstern Blogger     14-12-2017     Skrevet i: Partner indhold

Reklame

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mange forsøger sig med programmering med afsæt i et økonomisk incitament. Hvis du er en dygtig programmør, så er der også gode forudsætninger for at skabe en rigtig god indkomst. Derfor er det heller ikke nogen skam, at det er med økonomisk gevinst for øje, at du vil lære at programmere.

Langt de fleste vægter det dog mindst lige så højt, at de kan blive freelancere. Det betyder, at de kan arbejde hvor og hvornår, de vil. Det er noget, der tiltaler mange, som er trætte af den trivielle hverdag med faste rammer. Det kræver dog, at du har de nødvendige kompetencer, som påkræves for at kunne hverve kunder og udføre det bestilte arbejde.

Brug tid på, at specialisere dig inden for ét felt

Det anbefales, at du specialiserer dig inden for ét felt. Det bliver markant nemmere at hverve kunder, hvis du betragtes som værende ekspert inden for netop dette felt. Eksempelvis kan du vælge at fokusere på udvikling af hjemmesider og webshops, systemudvikling eller måske app-udvikling – du skal ikke sprede dig til flere brancher.

Som freelance-programmør, så er du meget afhængig af dit renommé. Det gør det nemlig markant nemmere at hverve nye kunder via mund-til-mund. Hvad det betyder er, at du kan fokusere på dit arbejde og dermed ikke skal allokere tid til salgsfremmende aktiviteter. Derfor anbefales det også, at du fokuserer på at yde de bedste hver gang.

Hvilke incitament ligger til grund for din valg?

Du har – med garanti – et incitament, der ligger til grund for, at du gerne vil være freelance-programmør. Det kan være, at du gerne vil tjene lidt ekstra penge ved siden af dit fuldtidsarbejde, så du kan købe et Segboard til din søn, som han har drømt om i rigtig mange år (hvis det er aktuelt, så klik her og køb det til en rigtig god pris).

Hvis du i stedet har interesse i, at det skal erstatte dit fuldtidsarbejde, så du kan være herre over egen tid, så skal din strategi være helt anderledes. Skal det holdes på hobbyplan, så er din tid mere begrænset sammenlignet med, at du vælger at allokere hele din tid til dette. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du har en klar idé om fra start.

Hvordan kommer jeg bedst i gang som freelance-programmør?

Tages der udgangspunkt i, at du allerede har de nødvendige kompetencer, der kræves, inden du reelt set bør begynde at udbyde din arbejdskraft, så er der mange måder at tage hul på din karriere som freelance-programmør. Den sværeste del af denne proces er naturligvis, at skulle hverve de første kunder uden andre referencer eller cases. Det er nemmere at overbevise folk om, at tage imod din arbejdskraft, hvis det er gratis.

1. Du kan overveje at udbyde din arbejdskraft gratis

På trods af, at det for mange virker underligt, så kan en god start være, at du vælger at udbyde din arbejdskraft gratis. Det er en god måde at skabe referencer og cases, der kan fremvises, når du skal hverve reelle kunder. Du bør fokusere på, at indhente referencer fra større og mere prominente virksomheder, da de virker mere overbevisende, at have på din reference- eller caseliste.

2. Brug diverse iværksætter- og freelanceportaler

Som up-and-coming freelance-programmør, så er nettet selvfølgelig et godt sted at starte, hvis du skal hverve kunder. Der findes mange iværksætter- og freelanceportaler i både ind- og udland. I Danmark kan du blandt andet benytte dig af Amino, men også på Facebook kan du finde mange grupper, hvor du kan byde på relevante opgaver. Derfor er det også vigtigt, at du holder dig opdateret sådanne steder.

3. Tålmodighed er et vigtigt aspekt

Hvis du ønsker at få succes som freelancer, uanset om det er som programmør, tekstforfatter, grafiker eller noget helt fjerde, så er det vigtigt, at du er tålmodig. Derfor skal det også gøres klart, at det er vigtigt, at du er tålmodig. Du bør ikke forvente, at du får succes fra den ene dag til den anden. I takt med at ordet om dine kompetencer spredes i både dit eget og andres netværk, så vil din tilgang af opgaver også stige.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.