NemProgrammering.dk logo

Så meget ved Google om, hvor du har været!

Ekspert indlæg
Google timeline
Thomas Iversen

  Skrevet af: Thomas Iversen     28-02-2018     Skrevet i: Kommunikation

Dette indlæg kommer af en sjov opdagelse jeg gjorde mig tidligere denne uge, mens jeg var i færd med at undersøge, hvor meget Google egentlig vidste om mig. Hvad jeg fandt var faktisk lidt sjovt at sidde og kigge på, men også lidt skræmmende.

I denne artikel vil jeg give videre, hvad jeg har fundet, så du selv kan gå ind og tjekke, hvad Google egentlig ved om dig.

Det første du skal gøre er at logge ind på din Google konto, og så er du klar til at gå på opdagelse.

Google timeline history

Når du er logget ind, så prøv at gå til https://www.google.com/maps/timeline

Og hvad ser du så her? Jo, det er intet mindre end al den information omkring din færden, som Google har registeret. Alle de røde prikker er f.eks. de steder som Google har registeret du har været de seneste år. Vælger du “Altid” ved “År” kan du faktisk gå endnu længere tilbage i tiden.

Jeg kan f.eks. se, at jeg har været en del steder i Aarhus, hvilket også giver mening, da det er her jeg bor.

Aarhus timeline

Det er meget sjovt at se, hvordan Google har registeret ens placering rundt omkring i verden. Det kan de gøre, fordi du har været logget ind på din Google konto på din telefon, og så brug din telefon et givent sted. Dette registrerer Google og plotter det så ind på din tidlinje.

Men man kan faktisk gå endnu dybere ned, og vælge en specifik dag, og så se, hvad Google ved at man har lavet på denne dag. Herunder har jeg f.eks. valgt den 2. august 2016, og zoomet godt ned på Aarhus.

timeline 2

Holder jeg musen henover en given rute, kan jeg se om Google har registeret, om jeg er på gåben, på cykel eller i bil. Jeg kan f.eks. se, at jeg har gået fra midtbyen og ned til Bruuns galleri.

Det er ret skræmmende, at Google ved alt dette, og man kan spørge sig selv, hvad de kan bruge de informationer til. Det oplagte brugsscenarie er målrettet annoncering.

Hvis Google f.eks. ved, at jeg har været i Sinnerup Aarhus på en given dag, så kunne de i princippet begynde at eksponere mig for Sinnerup-reklamer, når jeg kommer hjem og surfer på nettet – hvem ved, måske gør de det allerede?

Et andet scenarie kunne være, at de registrerer de butikker jeg kommer ind i, og næste gang jeg besøger dem, så kommer der en popup med en velkomstbesked fra butikken og måske en rabatkode jeg kan bruge – som en tak for de mange besøg. Det er kun fantasien der sætter grænser og faktisk ved jeg fra et besøg hos Google i Dublin sidste år, at annoncering på baggrund af din geolokationdata og dit google-id er noget de arbejder intenst på.

Udover din timeline kan du også gå ind på https://adssettings.google.com/authenticated og se hvad Google ellers ved om dig og dine interesser.

Dette indlæg har egentlig ikke den store pointe eller forkromede konklusion, men jeg tænker, at du sikkert allerede selv er på vej ind for at finde ud af hvad Google ved om dig ;-)

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *