NemProgrammering.dk logo

Sådan laver du flotte blog-bannere med Canva.com

canva blogbannere

  Skrevet af: Redaktionen     12-04-2017     Skrevet i: Off topic, WordPress

Ethvert blog-indlæg fortjener et flot blog bannere, også kaldet et header-billede. Men hvordan laver man lige sådan en flot header-billede, og skal der programmer som f.eks. Photoshop eller InDesign til?

Svaret er nej, det skal der ikke – faktisk er det lettere end nogenside før at lave flotte banner-billeder helt gratis! I denne artikel viser vi dig, hvordan du gør, ved hjælp af tjenesten Canva.com

Canva.com

Canva.com er en online tjeneste, som du kan bruge til at lave forskellige grafiske-designs. Det kan bruges til at lave alt fra visitkort og facebook-bannere til header-billeder til dine blogindlæg, som vi skal se i denne artikel. Faktisk så er header-billedet som bruges til dette indlæg lavet med Canva.

Du kan bruge Canva.com i en gratis version, og det er også det vi vil gøre i denne guide. Du skal dog vide, at der er visse begrænsninger i gratis-versionen, og ønsker du at låse disse op, så skal du altså hen og betale et mindre beløb per måned.

Du kan oprette en konto hos Canva ved at bruge din Facebook- eller Google-konto, men du kan også vælge blot at oprette dig med din mail og en valgfri adgangskode.

Lav dit første design

Det først du ser når du logger ind er et område, som vist nedenfor, hvor du skal vælge, hvilket design du ønsker. Skal du lave et billede til et facebook-opslag, så kan du vælge en template til dette, skal du lave et postkort, så findes der også en template til dette, men da vores banner skal være en specifik størrelse for at passe ind på vores blog, så vælger vi “Use custom dimensions” og vælger herefter 920px x 430px. Du skal selvfølgelig vælge de dimensioner, der passer til din blog.

canva design

Vores banner er nu klar til at blive fyldt ud med tekst og billeder, og du skulle gerne se et hvidt lærred i de dimensioner, som du har valgt.

Ude til venstre finder du design-menuen, her kan du vælge at indsætte ikoner, billeder, tekst og figurer. En del af det er gratis, mens noget koster penge. Læg mærke til, at der nederst er en upload funktion, hvor du selv kan uplode billeder og grafik. Dette betyder, at du sagtens kan finde gratis billeder og ikoner andre steder og bruge dem i Canva. Her kan vi eksempelvis anbefale Iconfinder.com og Stocksnap.io, som begge er steder, hvor du kan finde ikoner og stock-billeder, som du kvit og frit kan bruge til dine header-billeder.

Der findes også gratis billeder i Canva under elements -> Free Photos, men udvalget er begrænset, og derfor kan det være en fordel at kende andre steder, hvor man gratis kan hente billeder og derefter uploade dem selv til Canva.

På billedet nedenfor har vi hentet et billede på stocksnap.io, uploadet det til Canva og indsat det som baggrund til vores banner. Derudover har vi under “Texts” valg en af de mange gratis tekst-layouts som man kan bruge til sine designs.

Canva Banner

 

Tilpas din baggrund med et filter

Problemet er dog nu at vores hvide skrift ikke kan ses ordentlig med den baggrund vi har valgt. Dette findes der dog en løsning på i Canva.

Alt hvad du skal gøre er at markere billede, og oppe i øverste ventre hjørne vil der kommet et menu-punkt der hedder “Filter”. Her kan du både indstille kontrast og lysstyrke – vi vælger at sætte lysstyrken ned og kontrasten helt op, som vist nedenfor.

filter canva

Læg mærke til, at der også findes andre prædefinerede filtre, som du kan vælge istedet for selv at justere kontrast og lysstyrke – lidt lige som Instagram filtre. Udover kontrast og lysstyrke kan du også under “Advanced options” justere ting som tint, blur og sarturation på dit billede.

Det færdige banner

Vi er dog tilfredse med de justering vi har lavet som vist ovenfor. Resultatet ses herunder:

indlæg header billede

Og det er faktisk vores færdige header-billede til vores blogindlæg – sværere er det ikke!

Du kan selv prøve at lege med de forskellige muligheder du finder i Canva, og du vil hurtigt opdage, at du sagtens kan lave nogle rigtig flotte bannere, selvom du ikke køber fuld adgang til værktøjet.

Du kan hente inspiration til blog-bannere på f.eks. musimi.dk/blog, hvor de bruger Canva en del. Du kan også på Canva´s egen side hente inspiration til forskellige designs her.

 

 

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.