NemProgrammering.dk logo

Sådan tager du selv produkt-billeder til din webshop.

webshop produkt billede

  Skrevet af: Redaktionen     03-11-2017     Skrevet i: Kommunikation, Konverteringsoptimering, WordPress

Er du iværksætter og har du netop startet din egen webshop, så er der sandsynligvis ikke luft i budgettet til at få en professionel fotograf til at tage din produktbilleder.

I denne artikel giver vi dig derfor en række tips til, hvordan du selv kan tage flotte produktbilleder til din webshop, som ser professionelle ud, selvom du ikke har brugt en formue på at få dem taget.

Spørge først din leverandør

Inden du overhoved kaster dig ud i at tage dine egne billeder, så er det altid en god idé at spørge dine leverandører om de eventuelt har produktbilleder liggende, som du må bruge.

De store leverandører har nemlig typisk selv på et tidspunkt skulle promovere deres produkter i magasiner og på deres hjemmeside, og de billeder de har taget må du typisk også gerne bruge.

Skriv derfor til dine leverandører om de har en billede-bank du må få adgang til eller om du må bruge billederne af deres produkter fra deres hjemmeside.

Brug din telefon

burg telefonDu behøver faktisk ikke et smart spejlreflekskamera for at tage flotte produktbilleder – Du kan sagtens komme rigtig langt med kameraet i din smartphone.

Faktisk vil vi anbefale, at du ikke bruge andet end din smartphone, medmindre du har et spejlreflekskamera. Har du f.eks. et digital-kamera liggende, så undlad at bruge dette, da det ofte er et dårligere kamera end det der sidder i din telefon.

Har du et spejlreflekskamera, så kan det være en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvordan det virker og hvordan du tager billeder uden auto. Her kan vi anbefale et ret billigt online kursus hos WeTeach.dk, som lærer dig alt hvad du behøver at vide, for at få det optimale ud af dit digitalkamera. Se kurset her: Online fotokursus

Få styr på lys og baggrund

Et af de vigtigste elementer, når det kommer til produktbilleder er lys og baggrund. Er din baggrund ujævn og lysfordelingen i billedet forskellig, kan det blive svært f.eks. at fritlægge billedet. En ujævn baggrund vil desuden få alle dine produktbilleder til at se forskellige ud, hvilket giver et uprofessionelt udtryk på din webshop.

En nem måde at få det perfekte lys og baggrund er at investere i en fotoboks. Glemt alt om at bøvle med lagner og A4-pairer, det bliver aldrig helt godt – invester i stedet i en billig fotoboks, det er meget nemmere og vil spare dig for en masse tid.

En fotoboks er en lille belyst boks, hvori du kan placere dine produkter. Boksen giver en jævn lysfordeling og en helt hvid baggrund. Herunder kan du se et eksempel på en simpel fotoboks med led-belysning.

fotoboks

Du kan købe fotobokse mange steder på nettet – prøv blot at søge efter ”produktbilleder boks” eller ”fotoboks produktbilleder”. Boksene koster op til 2.000 kr., men du kan sagtens finde gode bokse til kun 300 kr.

Søg også efter fototelt, hvilket er et andet fagudtryk for en fotoboks.

Fritlægning og justering af lys/kontrast

Det er ofte i efterbehandlingen, at du virkelig kan få dine produkter til at se flotte og indbydende ud. Skal du bruge dine produktbilleder på en farvet baggrund er det desuden også i efterbehandlingen, at du skal fritlægge dem og gemme dem som PNG billeder.

Når det kommer til fritlægning og justering af lys, kontrast og farver, er det ingen vej udenom Photoshop. Vil du gerne lære de grundlæggende funktioner og muligheder i Photoshop, så kan du med fordel tage vores gratis Photoshop kursus her på NemProgrammering.dk

Optimer dine billede til web

Når du lægger dine billeder op på din webshop, så er det vigtigt, at du sørger for at komprimere dem først.

Lægger du det originale billede op, som måske fylder 3-5 MB, så vil dine produktsider tage en krig at loade, fordi browseren skal hente de store billeder ned.

Husk derfor at køre dine billeder igennem en service som tinyjpg.com, inden du uploader dine billeder.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *