NemProgrammering.dk logo

Sådan laver du kvalitetslinkbuilding til din hjemmeside

  Skrevet af: jespershansen     11-10-2012     Skrevet i: SEO + SEM

Skrevet af Jesper hansen – Arbejder hos redHOST – WordPress hosting.

Det er en super fornemmelse når man har opbygget en super hjemmeside, med rigtig god information og god SEO struktur. Men det er en knap så god fornemmelse, når de besøgende udebliver, og går glip af ens gode indhold. Problemet skyldes højst sandsynligt en af disse 2 ting:

Ingen søger efter dit indhold – eller ingen kan finde dit indhold. Eller en kombination af de 2.

Hvis du har en hjemmeside kun om Roborovski dværghamstre, eller ligende niche, så må du indstille dig på at der er nok ikke pokkers mange som leder efter dit indhold, og så må man jo nøjes med et lavt besøgstal. Problemet er større hvis man har et knaldgodt indhold, som mange efterspørger via Google, men de ikke kan finde dig. Det er meget fint at optimerer ens SEO, men uden linkbuilding vil din side typisk ikke få de gode placeringer hos Google. Linkbuilding er alfa og omega for succes med din hjemmeside.

I denne guide vil jeg prøve at vise dig hvordan du kan linkbuilde, og få spredt budskabet om din hjemmeside. Det er lidt en speciel kunstart, men bliver du god til det, så vil du hurtigt finde ud af at det virkelig kan betale sig.

Her kommer nogle tips til hvordan du kan skabe links til din hjemmeside – og få den frem på de sjove side 1 placeringer hos Google.

Kvalitetsindhold er vigtigt

Uden kvalitetsindhold, så er det sjældent at man kan få andre rigtige mennesker, til at link til en fra rigtige hjemmesider. Altså skab noget indhold som sparker røv, som andre lærer noget af, og som folk anerkender som noget indhold som er kanon, og som de ikke har nogle problemer med at videregive til deres læsere.

Find relevante links

Jo mere relevante siderne som linker til dig er, desto mere værdi har de. Skynd dig at hoppe på Google plus, Twitter, Facebook, mm, og begynd at interagere med folk som er indenfor samme branche som dig – den nemmest måde at få link fra folk, er ved at kende dem. Charm dig til de gode links, med din fantastiske personlighed! Det kan være via rene links, gæsteartikler eller lign

Desuden kan du kigge på konkurrerende sider og se hvor de får links fra. Der er en del tools til at scanne andre folks hjemmesider, f.eks. http://www.opensiteexplorer.org/

Kig på hvor de får links fra, og se om du også kan få nogle af dem. Snup alle de lavt hængende frugter.

Lav noget unikt som kan gå viralt

Ligemeget hvad din side omhandler, så er det muligt at lave noget som er spændende, sjovt, unikt eller brugbart. Har du en side som omhandler f.eks. multimediedesigner uddannelsen, så kan du måske lave en humoristisk top 10 liste over hvorfor multimediadesigner uddannelsen er noget skod. Eller sælger du en butik som sælger proteinpulver, så kan du lave en udregner som udregner hvor stort proteinbehov du har brug for. Mulighederne er enorme.

Det var nogle hurtige tips til at komme i gang med linkbuilding, kommer snart med en ny artikel, som går lidt mere i dybden med forskellige mere teknikske metoder til at få gode links. Indtil da kan det anbefales at se dette SEO kursus fra NemProgrammering.dk, hvis du gerne vil lære mere om SEO.

SEO kursus

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.