NemProgrammering.dk logo

Sammenligning af native app vs. web app

Ekspert indlæg
native vs. web
Simon Broskov Jensen

  Skrevet af: Simon Broskov Jensen     10-11-2018     Skrevet i: Off topic

Er du i tvivl om du skal vælge en native eller web app til dit projekt? Det kan være en applikation til en virksomhed, eller at du selv har fået en rigtig god idé.

I alle tilfælde handler det om dit budget og behov som kunde. For der er stor forskel mellem de to løsninger, som du vil få et nærmere indblik i her. Se sammenligning af native og web apps, for at blive klogere på den rette løsning for dig.

Hvad er web apps?

Web apps er reelt bare en normal hjemmeside, der bliver vist som applikation på dine mobile enheder. Den fungerer ved at hente data ned fra internettet. Det betyder at applikationen bliver eksekveret via en container browser, frem for via styresystemet og det er årsagen til den blot skal udvikles én gang til alle platforme (Android og iOS).

Hvad er native apps?

Native apps er applikationer i traditionel forstand, der bliver udviklet til den enkelte platform (Android og iOS) og som installeres direkte på din smartphone eller tablet. Data kan derfor ligge lokalt, frem for at blive hentet ned fra internettet. Applikationen bliver eksekveret via styresystemet og det er årsagen til den skal udvikles til begge platforme.

Skal du have en simpel eller avanceret app?

Det første centrale spørgsmål er om du skal have en simpel eller avanceret app? For jo mere du kræver af applikationen, i forhold til funktioner, performance og videreudviklingsmuligheder, desto mere bør du vælge native.

Det er den bedste og mest fremtidssikrede løsning på alle punkter, udover prisen. De mange fordele kommer nemlig med en pris.

Så mens native apps typisk vil være dyrest af få udviklet, vil web apps være billigere. Dit budget har derfor meget at sige, men jeg vil anbefale dig at tænke langsigtet.

Du kan ikke bare lige gå fra en web til native app, så lad vær med at vælge det billigste, bare for at spare penge her og nu. I visse tilfælde kan det komme til at bide dig i halen. Web apps bør kun vælges hvis det er den rigtige løsning, på både kort og lang sigt.

På Bluebell.dk finder du en sammenligningsoversigt med information om de forskellige løsninger. Det giver dig et indblik i hvad det er for en størrelse og hvor de adskiller sig fra hinanden.

apps

Kilde: Bluebell.dk | App udvikling

Start med at klarlæg ønskede funktioner

Det kan virke uoverskueligt at skulle i gang med at vælge, men den bedste start vil være at klarlægge ønskede funktioner og formålet med applikationen. Det vil sige en masse om, hvad der er den bedste løsning.

En app udvikler vil ret hurtigt kunne klarlægge, hvilken løsning du bør vælge, ud fra dine krav til funktioner og ud fra en snak om dine tanker generelt.

Web apps har prisen som den store fordel, omvendt kommer det bare med væsentlige begrænsninger. Det kan bl.a. være ved deling af data. Videreudviklingsmulighederne og performance vil være klart bedre ved native applikationer, så hvis du ønsker en løsning med de bedste perspektiver og muligheder, vil det helt klart være det rigtige valg.

Applikationer og de mange muligheder

De fleste forbrugere tænker på applikationer på B2C niveau, hvor de kan anvendes til sociale formål (Snapchat, Messenger etc.), at spille, organisere eller hjælpe dig i hverdagen.

Applikationer rummer rigtig mange andre anvendelsesmuligheder, på både B2C og B2B niveau, samt internt i landets organisationer. De kan være med til at effektivere, automatisere og lette visse arbejdsopgaver. De kan være nyttige værktøjer du altid har med dig, da mange har mobilen på sig konstant.

Få ting sætter begrænsningen for hvad applikationer kan bruges til. Det handler mest af alt om at have den rette idé eller vide hvordan den kan gøre en forskel for ens virksomhed.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *