NemProgrammering.dk logo

Unikt password til brugerne

  Skrevet af: Jesper Petersen     27-04-2013     Skrevet i: PHP

Så er jeg klar med min første guide til få et unikt password.

Måske er det sådan at du godt kunne tænke dig at give dine bruger tryghed ved din hjemmeside, når de får tilsendt nyt password til deres email. Mange hjemmesider kender måske godt dit password som du få tilsendt, så derfor vil du gerne giv dem en unik mulighed for at få nyt password til dem selv.

Dårlig sikkerhed

Mange hjemmeside angiver at man få tilsendt et password som f.eks kunne være helloworld og når man første er logget ind på siden skal man angive et nyt password til sin bruger. Det er dog helt klart forkert at gøre det på den måde.

God sikkerhed til dig og brugerne

Når du med det samme sender nyt password til brugerne KENDER du det ikke på nogle måde, der er flere måde at gøre det her på f.eks

<?php
echo "Jashsa_As" . rand(100, 999999);
?>

Du kan læse meget mere omkring rand(); hvordan den virker ved at klik her.

Du kan helt klart bestemme din egen tegn ved at tag netop den her som bliver vist her,

<?php
echo substr(str_shuffle('abcdefghijklmnopqrzABCDEFGHMNOPQRSTUVZ0123456789') , 0 , 11 );
?>

Der hvor der står 11 det betyder at du har 11 unik tegn som kommer ud her. Der også stå 5 men så kommer der kun 5 unik bogstaver men jo højere talt er jo bedre er det så også,.

Der hvor jeg har skrevet alle mulig stor/små bogstaver og tal. har du som sagt mulighed for at tilføj dine egen til listen. Det vil sige at det kan være alt lige fra _ til det er helt op til dig som har med sikkerhed på hjemmesiden at gøre.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *