NemProgrammering.dk logo

Valg af Hosting – ikke altid lige let

  Skrevet af: Ekstern Blogger     11-06-2014     Skrevet i: Hosting + Server

Har du bygget en hjemmeside, og står du på nippet til at købe hosting til denne, ja så har du måske allerede opdaget, at det med at vælge en god udbyder og det rigtige produkt ikke er så let som det ser ud til. Måske har du aldrig købt hosting før, og det med domæner kan måske også være svært at forstå.

F.eks. skal du tage stilling til hvilke teknologier du har brug for på dit webhotel, hvor vigtig service er for dig, hvor meget plads du har brug for, hvor meget trafik ønsker og ikke mindst, hvor meget du er villig til a betale. Heldigvis er der masser af hjælp og vejledning at hente på nettet, som f.eks. hos din-hosting.dk, men jeg vil også i denne artikel give dig et par fif til at vælge den rette hosting, således at du ikke begår alle de begynderfejl som så mange andre gør, når de køber webhosting for første gang.

Du skal først og fremmest finde et webhotel som har de mest vitale teknologier. Anvender du WordPress skal du f.eks. sørge for at webhotellet understøtter php og mysqli, da php og mysqli er de teknologier som WordPress skal bruge for at fungrere. Nogle webhoteller kan du få meget billigt, men så er der ofte ikke inkluderet php og mysqli.  Har du en hjemmeside der er kodet i .NET frameworket er der derimod vigtigt at dit webhotel understøtter netop denne teknologi.

Når du har fundet ud af hvilke teknologier du har brug for,  så er det næste step, at kortlægge dine behov med hensyn til trafik og plads. En tommelfingerregel siger at små og mellemstore hjemmesider klarer sig fint med ubegrænset trafik og min. 10 gb plads, som du f.eks. kan få hos Simply.com.

Du skal også overveje, hvor meget support du vil få brug for. Hvis du eksempelvis ikke er voldsomt stærk med hensyn til IT kan det være en god idé at vælge en udbyder med en god og let-tilgængelig support. Om udbyderen har netop dette kan du typisk se på deres Trustpilot score. En høj Trustpilot score indikere nemlig, hvor god en udbyder er til at yde kundeservice og support, da scoren er sat ud fra hvad udbyderen egne brugere mener om dem.

Når du har fundet den rette udbyder kan det ofte også betale sig at søge på google efter ”rabatkode” og så udbyderens navn efterfølgende. Mange udbydere tilbyder nemlig rabatkoder til deres webhoteller, og kan du finde en af disse på nettet kan du typisk spare penge på dit webhotel-køb.

Dette var en lille guide til hvad du skal være opmærksom på når du handler webhosting på nettet. Har du spørgsmål eller kommentarer til min artikel, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

Mvh.

Emil

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *