NemProgrammering.dk logo

Kan nyt websitedesign få dig til tops i søgeresultaterne?

website design og SEO

  Skrevet af: Ekstern Blogger     05-04-2016     Skrevet i: Off topic, SEO + SEM, WordPress

Når man taler SEO idag, så er der rigtig mange der har fokus på linkbuilding, optimering af meta-tags samt velskrevet indhold. Dette er der som sådan ikke noget forkert i, men mange glemmer desværre ofte at kigge på sidens grundlæggende arkitektur, når man enten bygger et helt nyt SEO-venligt site eller optimerer et eksisterende.

I forbindelse med mit arbejde for forskellige danske virksomheder, har jeg oplevet, hvordan deres rankings forbedres signifikant, når der introduceres et nyt design på domænet, som lever op til nutidens krav til et moderne og velstruktureret website. Tillad mig at komme med et eksempel.

For ikke lang tid siden var jeg med til at lancere et nyt site for en låsesmed på amager. Op til lanceringen af det nye site havde domænet været placeret som nr. 6-8, når man søgte på “Låsesmed Frederiksberg”, og havde i øvrigt haft denne placering i rigtig lang tid. Vi lancerede det nye site i starten af marts, og kun få dage efter strøg siden op som nr. 1 på det førnævnte søgeord. Det nye site var en total makeover af et site, som ellers havde lignet sig selv de sidste mange år.

Nedenfor ses udviklingen der blev tracket via TinyRocketLab:

Design og søgemaksineoptimering

Forbedringen skete helt uden nogen for for linkbuilding og der blev kun foretaget ganske få ændringer i meta-tags og tekster.

I min optik, der understreget dette, at et veldesignet website vægtes højt af Google, og at mange virksomheder og hjemmesideejere ofte kan hente bedre placeringer i Google ved at opdatere og redesigne deres site fra tid til anden.

Nu hvor vi er ved emnet, så vil jeg herunder give en række bud på mulige design-forbedringer, som du kan lave på dit site for at forbedre dine rankings.

Loadhastighed er en vigtig faktor

Når Google kigger på en side, så har de altid brugeroplevelsen for øje, så en bruger altid får den bedst mulige oplevelse når de besøger en side. Vi ved alle, at det er super irriterende, når en side tager flere sekunder om at loade færdig. Det ved google også godt, og derfor er det utrolig vigtigt, at din side loader hurtigt. Ved at designe din side med optimering af billeder, minimal brug af tunge JavaScripts og alt muligt andet der kan sænke loadhastigheden og dermed brugeroplevelsen, vil Google med sikkerhed ser mere positivt på din side.

Tænk på navigationen

En anden vigtig faktor for Google er, at din side skal være nem at navigere. Er det totalt umuligt at finde rundt på din side, vil Google igen se det som en dårlig brugeroplevelse. Er din navigation derimod logisk opbygget og placeret de rette steder, så vil Google se positivt på det. Google måler som bekendt også på, hvor hurtigt besøgende forlader din side efter de er komme ind, og kan de se at besøgende smutter igen efter ganske kort tid, så er det ofte et tegn på, at du har dårligt indhold på din side eller at det har været umuligt eller blot en dårlig oplevelse at navigere og bruge din side. Lav derfor din side så brugervenlig som mulig – det vil Google kunne forstå og belønne.

Din side skal være mobil-venlig

Selvom det indtil nu kun er mobilsøgninger som påvirkes af om en side er optimeret til mobilenheder eller ej, så vil der uden tvivl en dag ske det, at mobilvenlighed kommer til at indgå i Googles overordnede søgealgoritme, og dermed også gælde for desktop-søgninger. Det er derfor utrolig vigtigt, at du får designet din side, så den også kan navigeres og betjenes uden problemer på mobiler og tabelets.

Bruger du de nyeste web-standarder?

Det er efterhånden nogle år siden, at man gik over til at designe hjemmesider med divs istedet for tabeller, men faktisk findes der stadig mange sider på nettet i dag der stadig anvender tabeller til at strukturere det grundelæggende layout. Google følger med i udviklingen indenfor web-standarder og best-pratices, og er din side håbløst forældet giver det også en indikation om, at dine besøgende måske ikke får den gode oplevelse, som de ellers kunne have fået med et fuldt opdateret design. Derfor er det vigtigt, at den grundlæggende kode bag din side holdes opdateret, så den ikke stinker langt væk af et levn fra fortiden.

Udover de ovenstående punkter, så er min personlige holdning, at Google favoriserer nyt indhold og design. Ændrer du design på dine sider (til noget bedre), så indikerer det over for Google, at din side er aktiv, og at du forsøger at gøre oplevelsen for dine besøgende bedre, hvilket de i sidste ende vil belønne dig for.

 

 

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *