NemProgrammering.dk logo

WordPress tilpasninger du altid bør lave

Ekspert indlæg
WordPress tilpasninger du altid bør lave
Simon Broskov Jensen

  Skrevet af: Simon Broskov Jensen     03-11-2015     Skrevet i: WordPress

Ejer du en WordPress hjemmeside eller overvejer du at komme i gang med en? WordPress systemet er en af de mest brugervenlige på markedet og med en række SEO tilpasninger, kan du få en god køreklar hjemmeside, der er klar til at opnå placeringer i søgeresultaterne.

Vi ser nærmere på 4 af de WordPress tilpasninger du altid bør lave, hvis du har ambitioner om at tiltrække besøgende organisk.

De 4 SEO ændringer

De 4 SEO ændringer du bør lave er generelle for hele hjemmesiden og vil gøre, at du får glæde af følgende:

  • Unikke sidetitler
  • SEO-venlige URL’er
  • H1-tags på sider og blogindlæg
  • Professionelt udtryk

Det skal understreges at denne indsats ikke automatisk vil give dig gode placeringer i søgeresultaterne, men det vil styrke hjemmesidens muligheder og typisk forbedre dens aktuelle rankings.

1. Installer Yoast SEO og aktiver omskrivning

Det første du bør gøre er at installeret ét af de mest populære SEO plugins til WordPress. Navnet er Yoast SEO og giver dig en lang række af de funktioner du kan ønske dig.

Start med at markere “Aktiver tvungen omskrivning af titler” så det er din sidetitel der bliver vist. Se billedet. Pluginet giver dig ligeledes mulighed for at håndtere sidetitler, meta beskrivelser og noindex mm.

Aktiver-omskrivning

Ét er at installere Yoast SEO, noget andet er at anvende det aktivt. Ellers får du ikke meget glæde af det. Efter installeringen vil du opleve at nedenstående vil fremgå under alle dine sider og indlæg. Her skal du skrive en passende sidetitel og meta beskrivelse, der beskriver indholdet og som rammer de søgeord du vil rangere på.

Sidetitel-eksempel

2. Vælg Navn på indlæg

Det næste skridt er at få optimeret dine URL’er på hjemmesiden. Til dette skal du vælge “Navn på indlæg” som du finder under Indstillinger -> Permanente links.

Denne ændring skal du lave, så dine URL’er kommer til at se pæne ud og så de matcher sidens overskrift. Eksemplerne herunder illustrerer den markante forskel:

Eksempel uden ændringen: dinside.dk/?p=123

Eksempel med ændringen: dinside.dk/koeb-af-hjemmeside

Navn-indlaeg

OBS: Hvis du allerede har en aktiv hjemmeside, bør dine gamle URL’er blive overskrevet automatisk, efter ændringen er gennemført. Men tjek at det er tilfældet og at de gamle sider/URL’er, nu videresender dig til de nye.

3. Overskrifter fra H2 til H1 tags

Man kan undrer sig over hvorfor, men WordPress systemet har som udgangspunkt ikke optimerede H-tags. Det betyder at den øverste overskrift på både sider og indlæg er et H2-tag.

Det bør naturligvis være et H1-tag og det skal du derfor selv ændre. Det gør du ved at gå i Udseende -> Editor. Her skal du i højre side vælge en af dem fra nedenstående billede.

Skabeloner-2

Det er typisk i “post-page.php” og “post-single.php” du skal rette, men det er ikke konsekvent sådan. Det afhænger nemlig af hvilket WordPress design du anvender. Så du kan ikke vide dig 100 % sikker.

Når du har valgt én af php filerne, kan du se hvor du skal rette fra <h2></h2> til <h1></h1> som det ses herunder:

H1-tag-page

4. Fjern footer link

Hvis du har erfaring med WordPress hjemmesider, kender du sikkert det footer link mod WordPress.org, som der vises som standard. Det anbefaler vi at du fjerner at to årsager.

Dels for at fastholde værdien på din hjemmeside og dels for at give siden et mere professionelt udtryk. Det er aldrig professionelt at linke til ens webleverandør eller system.

Hvordan fjerner man så dette link?

Det gør du igen via Udseende -> Editor -> footer.php.

Bemærk at det altid er i footer.php filen at du skal ændre dette. Her skal du fjerne et kodestykke og det er samme sted, at du kan ændre informationerne i footeren.

Samme sted kan du ligeledes justere i Arkiver og Kategorier, hvis du vil ændre deres standard overskrifter, der vises på din hjemmeside.

Skabeloner

Få det optimale ud af din hjemmeside

Det gælder om at få det fulde ud af din WordPress hjemmeside, for du kan have verdens bedste produkt, men hvis ingen kender til det. Eller du kan have en fed hobbyblog, med masser af godt indhold og indbydende billeder, uden andre får syn for det.

Med de 4 forslag til optimering af din WordPress side, vil du helt sikkert få mere ud af den og langt bedre placeringer. I Medier & Co har jeg igennem mange år drevet WordPress hjemmesider og ved derfor hvor stor en betydning det kan have.

Så hvis du ikke allerede har fintunet din hjemmeside, er det bare med at komme i gang.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.