NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Hvad er WordPress?
9 - WordPress

Tilbage   Næste    Oversigt

hvad er wordpress

Siden internettet blomstrede i de sene 90´ere, har mange af os høstet de fornøjelser og fordele som "the World Wide Web" tilbyder. Med udviklingen af internettet, har måden man laver hjemmesider på også udviklet sig. Det er nu ikke længere nødvendigt, at kunne kode / programmere for at lave en hjemmeside, og samtidig behøver du heller ikke være et grafisk geni for at kunne strikke en flot hjemmeside sammen.

At helt normale mennesker som du og jeg nu kan lave en hjemmeside på bare få timer, kan vi takke webudviklings-systemer som WordPress for.

Mange ved ikke hvad WordPress er, og hvilke muligheder der ligger i det. Derfor vil vi i denne korte artikel forklare hvad WordPress er, og hvad der netop gør det til verdens største og mest brugervenlige platform inden for webudvikling.

Hjemmesider tager lang tid at lave, og vil du have den udviklet af en professionel, vil det oftest koste rigtig mange penge. Mange små virksomheder og privatpersoner har derfor ikke råd til at få udviklet en hjemmeside, men takket være WordPress, er der nu hjælp at hente! WordPress er et system, som kan bruges af alle som ønsker en simpelt men samtidig flot hjemmeside, blog eller portal. Faktisk burde vi fjerne ordet "simpel", da WordPress efterhånden er et utrolig kraftfuldt og omfattende system, som i dag benyttes af mange store virksomheder og medier. F.eks. benytter CNN, SONY og eBay sig af WordPress på dele af deres sites. Se flere eksempler her: Hjemmesider der benytter WordPress

WordPress startede som et simpelt blog-system, men har i dag udviklet sig til også at kunne håndtere større hjemmesider. WordPress kan sammenlignes med andre hjemmeside-systemer som eksempelvis Joomla, Drupal og Concrete5.

WordPress har dog flere fordele over andre platforme, såsom let navigation, overskuelig indholdsstyring og høj brugervenlighed. Derudover anvendes WordPress af flere hundredtusinder mennesker overalt i verden, og du vil derfor næsten altid kunne finde en der har oplevet de samme problemer som dig, og som derfor kan hjælpe dig videre.

Men hvad er WordPress så for noget, og hvordan bruges det?

WordPress er et CMS. CMS står for Content Management System. WordPress er altså et system, som kan bruges til at organisere og styre indhold på din hjemmeside. WordPress kan sammenlignes med en kasse legoklodser.

Du vælger selv hvad du vil bygge på din hjemmeside, og du kan frit vælge mellem en masse forskellige "klodser"."Klodser" skal i denne sammenhæng ses som forskellige tilføjelser kaldet "plugins". Disse tilføjelser findes der tusindvis af på nettet, og de kan ofte hentes og tilføjes helt gratis til din WordPress hjemmeside. Via kontrolpanelet i WordPress kan du installere disse plugins og selv bestemmer, hvor på din side de skal bruges. Et meget populært WordPress plugins kunne f.eks. være "Contact form 7", som gør det nemt for dig at oprettet funktionelle kontaktformularer på din WordPress hjemmeside.

Inden du vælger de "koldser" du vil bygge på din hjemmesider, skal du dog først vælge selve "pladen" som de skal sættes på. Man kan oversætte LEGO-"pladen" til det man kalder for temaer i WordPress. Temaer er færdige hjemmesidelayouts, som du kan installere i WordPress.

Det første du skal gøre når du vil lave en WordPress hjemmeside, er altså at finde ud af hvilket tema du gerne vil have. Når du har valgt temaet, og dermed hele designet / layoutet på din hjemmeside, kan du efterfølgende tilpasse det efter dine behov ved f.eks. at tilføje forskelige plugins. Prøv at google "WordPress themes" og du vil hurtigt opdage, hvor mange forskellige gratis og betalte temaer der findes der ud - Der skal nok være noget der falder i din smag!

Mange webhoteller tillader dig hurtigt og nemt at installere WordPress, og du kan derfor komme i gang med at lave din egen WordPress hjemmeside i løbet af ganske få minutter! Se her hvilke webhoteller vi anbefaler til WordPress: WordPress Webhotel.

Du kan lære at bruge WordPress med vores Gratis danske WordPress video-kursus


Denne side blev sidst opdateret:

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Bent Rasmussen    15-09-2021

Har haft nedbrud på min hjemmeside, Ny WordPress installeret, , skal mine gamle sider konverteres til den nye version, kan se mine sider i oversikten, men ikke bruge dem på hjemmeside bent


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Karsten Madsen    24-03-2017

Så er der linket til dette indlæg fra https://morningtrain.dk da beskrivelsen er god ;)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    12-11-2014

Hej Leif, Det er så heldigt, at vi her på NemProgrammering.dk har en 100% gratis WordPress videokursus for personer som dig, som gerne selv vil prøve kræfter med WordPress. Kurset tager dig fra A til B i oprettelsen og udformningen af en WordPress Hjemmeside. Vi kommer ind på alt det du spørger om, også det med med hvordan man kan "teste" WordPress af uden et webhotel, domæne osv. Hvis læser til sidst i teksten ovenfor er der et link til vores kursus, som gerne skulle kunne hjælpe dig nemt i gang. Held og lykke med din hjemmeside. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Leif Dorph Rasmussen    11-11-2014

Jeg står foran at skulle slanke vores hjemmesideabonnement hos cas.dk for min virksomhed MOtivaTION, da det er alt for dyrt i forhold til vores behov. De foreslår os en WordPress løsning, som dog kommer til at koste hen imod kr. 5.000-10.000 i forhold til arbejdet med at gå fra den løsning vi har nu til en WordPress løsning. Så er det jeg tænker... Mon ikke jeg selv kan gøre det ganske hæderligt ved selv at lave min WordPress hjemmeside??? Imens at vores udbyder laver et tilbud, kunne jeg godt tænke mig at prøve mig frem for at se om jeg kan spare alle disse penge ved selv at lave hjemmesiden/flytte al info/indhold på siden... Hvordan gør jeg det? Kan jeg arbejde i WordPress uden at have defineret et specifikt domæne og uploadet det? Og hvis det så viser sig at jeg er tilfreds med det jeg får lavet, vil det så snildt kunne flytte vores nuværende løsning over så det fungerer hurtigt og nemt på mine homemade homepage??? Hvis dette er muligt, kan du/I evt. linke til et sted jeg kan downloade WordPress, så jeg kan komme i gang? :-) Jeg håber at I kan hjælpe mig med muligvis at spare en del tusinde kroner. Mvh, Leif.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Jeppe    02-09-2014

Hej NemPro Tak for forklaringen. Jeg er nu ret sikker på at WordPress er det rette valg for mig. Det virker simpelt, men stadig ganske kraftfulgt. Og med jeres video-guides er jeg jo godt klædt på til at komme i gang! Takker og bukker...