NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Hvad er ASP.NET?
10 - ASP.NET

Tilbage   Næste    Oversigt

ASP.NET er en del af den kendte .NET teknologi, der ejes af Microsoft. ASP.NET er et gratis web-framework, som kan anvendes til at bygge hjemmesider og applikationer ved hjælp af HTML, CSS og JavaScript. .NET Frameworket er et stykke software, som man kan installere på Microsoft Windows, og som giver mulighed for at udføre programmer skrevet i .NET programmeringssprog som f.eks. C# og VB.NET.

ASP.NET kan bruges til at skabe dynamiske og interaktive hjemmesider. Et gratis program der er lavet til blandet andet at skabe ASP.NET løsninger er Visual Studio Express. Ved at søge efter det på Google kan du hurtigt finde et sted, hvor du kan downloade det gratis.

Visual Studio Express har mange gode egenskaber, f.eks. kan du ”tegne” din hjemmeside ligesom i f.eks. Dreamweaver. Dette giver dig en utrolig visuel fremstilling af det du sidder og laver. Derudover findes der også i Visual Studio Express en række præfabrikerede elementer og funktioner, som nemt kan anvendes ved et par enkelte musseklik.

Mulighederne med ASP.NET er store, og du kan udvikle hjemmesider der spænder lige fra en simpel firma-hjemmeside til store komplicerede communities. ASP.NET´s egen hjemmeside www.asp.net er et godt eksempel på, hvad der er muligt, da alle de funktioner og applikationer der findes derinde er udviklet med ASP.NET. Hvis du har brug for ekstra hjælp til at komme i gang, så er dette også et godt sted at starte.

Grundlæggende er ASP.NET en utrolig hurtigt teknologi, og derfor vil du opleve, at dine sider loader rigtig hurtigt når du bruger ASP.NET. ASP.NET kan også arbejde sammen med databaser, og du kan selv vælge hvilket programmeringssprog din bagvedliggende kode skal skrives i. Den bagvedliggende kode i ASP.NET kan f.eks. laves i VB, C#, C++, J# og mange flere.

ASP.NET udføres på en server ligesom PHP, hvilket vil sige, at alle dine koder og indhold bliver sendt fra din webserver til browseren, når en bruger(klient) efterspørger en af dine sider. Hele processen, hvor en bruger forespøger en side er vist på billedet nedenfor:

hvad er asp.net

ASP.NET begrænser sig dog ikke kun til hjemmesider, da man også uden problemer kan lave mobil-applikationer med ASP.NET.

Alt i alt er ASP.NET godt sted at starte, hvis man gerne vil udvikle en hjemmeside i ét samlet Microsoft framework.

På NemProgrammering.dk tilbyder vi et gratis video-kursus om ASP.NET. Vi synes selv, at det er et rigtig godt sted at starte, hvis du ønsker at lære det basale omkring ASP.NET. Se videoerne her: Gratis online ASP.NET kursus for begyndere.


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!