NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

WordPress hjemmeside
Sådan laves en hjemmeside med WordPress!

Med WordPress er det blevet lettere end nogensinde før at lave en hjemmeside. I store træk så er opskriften på at lave en hjemmeside med WordPress som følger:

  1. Køb webhotel og domæne kompatibelt med WordPress. Her anbefaler vi følgende to udbydere:

  2. Installer WordPress via 1-click-install

  3. Find og installer dit foretrukne tema til WordPress

  4. Opret sider, menuer og indhold

  5. Få hjælp til de avancerede ting

Med bare disse fire simple steps, ja så kan du faktisk komme i gang med en WordPress hjemmeside. Lad os forklare de enkelte skridt hver for sig:

1 - Køb webhotel og domæne kompatibelt med WordPress
Langt de fleste webhoteller understøtter WordPress nu om dage. Faktisk er det ikke WordPress som webhotellet som sådan skal understøtte, men snarer teknologierne PHP og MySQLi. Det er nemlig disse to teknologier, som WordPress kører på, og derfor er det vigtigt, at du køber en webhotel der anvender netop disse teknologier.

Webhoteller og domæner kan du få for meget få penge, og de fleste udbydere opfylder alle de grundlæggende behov som man ville have, hvis man lavede en hjemmeside med eksempelvis WordPress for første gang. Vi har skrevet meget mere om webhoteller og domæner i vores artikler "Hjemmeside priser" og "Sammenligning af webhoteller".

2 - Installer WordPress via 1-click-install
Webhoteller som nordicway.dk og DanDomain gør det super nemt for dig at komme i gang med WordPress. Det gør de ved at tilbyde en såkaldt ”1-click-install”, som gør det muligt for dig, med blot et enkelt klik at installere WordPress. Du behøver altså ikke at skulle kaste dig ud i databaser og FTP-programmer for at komme i gang med en WordPress hjemmeside.

3 - Find og installer dit foretrukne tema til WordPress
Det smarte ved WordPress er, at du ikke skal design og opbygge din side selv. Det er der nemlig allerede en masse webdesignere og programmører der har gjort for dig. Alt hvad du skal gøre, er at finde det tema som du bedst kan lide, og derefter installere det i WordPress. Man kan se på et tema som et slags cover til din hjemmeside. WordPress er selve systemet, og hertil skal du så finde et look til systemet udad til. Der findes mange tusinde gratis temaer og betalte temaer til WordPress. Prøv bare at google "WordPress theme" og opleve, hvor mange forskellige looks du kan hente til din WordPress hjemmeside.

4 - Opret sider, menuer og indhold

Dette er det sidste og måske også sværeste step på rejsen mod en hjemmeside i WordPress. WordPress er utrolig brugervenligt opbygget, og de fleste indstillinger og muligheder giver typisk sig selv. Dog løber de fleste på et eller andet tidspunkt ind i problemer med eksempelvis oprettelse af menuer, kontaktformularer, widgets, kommentarfelter, indlæg, billeder, logoer osv.

Heldigvis har vi her på NemProgrammering.dk taget højde for dette og lavet et gratis videokursus om WordPress for begyndere. Med dette kursus taget vi dig hele vejen fra installationen af WordPress til den færdige hjemmeside og alt derimellem. Du kan starte vores gratis WordPress kursus her: WordPress kursus for begyndere.

5 - Få hjælp til de avancerede ting

WordPress er rigtig nemt at komme i gang med, men mange oplever alligvel at de ikke altid kan få præcis det udssende og de funktioner, som de ønsker på deres side. I mange tilfælde kræver en skrædder syet og helt unik side, at en udvikler hjælper dig, og det behøver ikke være en dyr fornøjelse.

Faktisk kan det i mange tilfælde godt betalte sige at købe hjælpe af en WordPress-ekspert, da du på den måde kan bruge din tid på det du er bedst til fremfor at bruge 4 timer på at få en knap til at sidde helt perfekt på siden.

Her på NemProgrammering.dk er vi eksperter i WordPress, og vi kan også hjælpe dig! Vi kan enten hjælpe dig med eksperthjælp når du har brug for det eller opsætte hele din side for dig. Du kan læse mere om det vi tilbyder her: WordPress eksperthjælp

Vi håber at du med denne artikel har fået en bedre fornemmelse af, hvordan du kan komme i gang med din helt egen WordPress hjemmeside.

Denne side blev sidst opdateret:

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!