NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Sammenligning af danske webhoteller
Vi giver dig et samlet overblik...

Vi vil med denne artikel give dig et kort og præcist overblik over en række af Danmarks bedste webhoteller. Det kan være svært at vælge det rette webhotel til sine behov, og derfor kan det ofte hjælpe at få præsenteret alle de vigtigste detaljer om hvert enkelt webhotel i et samlet overblik. Det er præcis, hvad vi har gjort nedenfor, hvor vi har sammenlignet fem webhoteller på det danske marked ud fra de samme ni kriterier.

Vores overblik holdes løbende opdateret, og tager udgangspunkt i de billigste pakker fra alle udbydere.

Under tabellen finder du forklaringer på de enkelte punkter, samt om du skal være opmærksom på nogle specielle forhold.

Swipe til venstre for at se flere.
Udbyder nordicway webhotel DanDomain webhotel cHosting webhotel
Pris/mdr 9 DKK 16 DKK 22 DKK
Oprettelse 110 DKK 99 DKK 0 DKK
Plads 10 GB 10 GB 5 GB
Trafik Ubegrænset Ubegrænset 50 GB
Domæner Ubegrænset 1 2
Backup Daglig Daglig Daglig
Support Email Email og Telefon E-mail
WordPress
1 click install
Ja Ja Ja
Trustpilot
Score
4.9 ★ 4.2 ★ 4.8 ★
Få rabat! 67% rabat Halv pris 1. år 20% rabat
Rabatkode Via link hos os Via link hos os GBO79GK6LI
Link til rabatten VIS
RABATKODEN!
VIS
RABATKODEN!
VIS
RABATKODEN!
Besøg udbyder Læs mere om nordicway Læs mere om DanDomain Læs mere om cHosting
Data senest opdateret: 01.12.2023

Pris per mdr:
Noget du skal være opmærksom på når du køber webhotel er, at prisen du ser typisk kun er den pris du betaler per måned det første ½ - 1 år. Webhoteller kører nemlig typisk én pris det første ½-1 år og en anden (ofte lidt dyrere) pris derefter.

Man skal derfor læse godt efter på udbyderens hjemmeside for at finde ud af præcis hvad man vil betale nu og i fremtiden. En god ide er derfor at kontakte den udbyder du har udset dig, hvor du spørger ind til prisen. De er forpligtet til at oplyse de reelle forhold omkring prisen.

Oprettelsesgebyr:
Hos de fleste webhotel-udbydere skal du betale et oprettelsesgebyr når du køber webhotel hos den for første gang. Oprettelsesgebyret er en engangsudgift, og det er meget forskelligt hvad det er fra udbyder til udbyder. Det plejer dog ikke at være mere end 100-300kr. Hvis du skal betale mere, bør du måske overveje en anden udbyder.

Trafik:
Når en person vælger at besøge en af dine sider på din hjemmeside, så er dit webhotel´s opgave at hente siden (filen) og vise siden indhold til brugeren. Hjemmesidefiler fylder typisk et antal kilobyte (kb) og webhotellet bruger derfor data på at hente og vise dine filer.

Har du store billeder, ja så kan det være at dine side fylder op til flere megabyte (mb) og så vil webhotellet skulle anvende endnu mere data for at vise denne side til den besøgende. Når du ser X antal GB stående under trafik er det derfor et udtryk for, hvor meget data dit webhotel vil vise til dine brugere inden du når grænsen. Denne grænse kaldes en trafik grænse. Webhoteller regner derfor heller ikke din trafik i besøgende men i data, da hver besøgende der skal se en af dine side medfører en vis datatrafik.

De fleste webhoteller tilbyder nu om dage ubegrænset trafik på de fleste af deres webhotelløsninger.

Plads:
Når man regner plads på et webhotel, så er det lige som plads på din pc. Jo mere plads du har, jo større hjemmeside kan du have liggende på dit webhotel. Typisk vil mere plads dog koste dig flere penge ligesom en harddisk med 50gb næsten altid er dyrere end en på 5gb.

Hjemmesider og webshops fylder dog typisk ikke ret meget, og derfor vil et webhotel med min. 10gb plads ofte være mere end rigeligt til den gennemsnitlige hjemmeside. Har du dog planer om at have mange billeder og videoer liggende på dit webhotel, så skal du nok op i 30-50gb.

Domæner:
Du kan knytte flere domæner til ét webhotel. Når du køber dit webhotel er det derfor også et vigtigt parameter, hvor mange domæner du må have på det. Sagen er nemlig den, at hvis du når dit maksimum antal domæner på dit webhotel, og du vil tilføje endnu et, så kommer du til at betale ekstra.

Når man har lavet en hjemmeside/webshop, vil man ofte lave en mere efterfølgende, måske om et nyt emnet eller produkt, og her er det altid rart ikke at skulle betale ekstra for at knytte et domæne mere til sit webhotel. Vælg derfor et webhotel med plads til flere domæner, gerne ubegrænset domæner, hvis det skal være rigtig godt.

Backup:
Du skal altid vælge et webhotel der som minimum tager backup en gang om dagen. Så simpelt er det.

Kunde-support:
Det er vigtig med en god supper, så du har nogle at skrive eller ringe til når tingene brænder på. Kvaliteten af udbyderens support er ofte målt på udbydersen trustpilot score. Husk derfor at slå din favorit udbyder op på trustpilot inden du gør dit endelige valg.

De fleste webhoteller tilbyder kun e-mail og chat support, og det er ganske almindeligt. Finder du dog en udbyder der tilbyder telefon support skal du måske lige tjekke om det virkelig kan passe, da det er de færreste der kan få det økonomisk til at hænge sammen at have en support siddende ved telefonen hele dagen. Ofte er det kun på de virkelig dyre og store webhotelløsninger at der er telefonsupport inkluderet.

WordPress 1-click-install:
one-clik installationer hjælper dig med at installere CMS´er (Content Management Systemer) nemt og hurtigt. Blandt de meste populære CMS´er kan blandt andet nævnes WordPress, som nok er det mest udbredte CMS i verden lige nu. Hvis du ikke er så teknisk anlagt skal du vælge et webhotel med one-click-installs da du på den måde vil kunne komme i gang med en hjemmeside eller webshop super nemt og helt uden at skulle kode en eneste linje kode.

Trustpilot score:
Webhotellets egne bruger er din bedste kilde til at finde ud af om det er et god eller dårligt webhotel. De har prøvet produktet af og ved om det var godt eller skidt. Brug derfor altid udbyderens Trustpilot score som en del af din samlede vurdering af webhotellet.

Rabatkoder:
Rigtig mange webhoteller deler en masse rabatkoder ud på nettet, som du, hvis du finder en, kan bruge til at få rabat på dit webhotel, når du handler hos dem. I vores tabel ovenfor har vi gjort en del af arbejdet for dig og scannet nettet for rabatkoder til de forskellige webhoteludbydere.

For at anvende em kode skal du blot lede efter et sted når du kommer til betalingen, hvor der enten står "indløs rabatkode", "indløs rabatkupon", "Anvend rabatkode" eller lignende. Når du har fundet dette sted, skal du blot indtaste koden, som du finder i tabellen ovenfor, og wupti, så får du rabat på dit webhotelkøb.

Udover de rabatkoder du ser ovenfor har vi også fundet koder til andre webhoteller. Du finder en samlet oversigt her: Kuponkoder til webhosting

Du kan også læse meget mere om hosting og webhoteller på Billig-Webhosting.dk.

Denne side blev sidst opdateret:


Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Winni Frost    25-01-2019

Hej. Jeg påtænker helt simpel hjemmeside men med ugentlige videoblogs, som skal blive liggende på siden. Hvor meget plads skal jeg bruge og hvad kan jeg forvente prismæssigt? Har I nogle anbefalinger?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Winni Frost    25-01-2019

Hej. Jeg påtænker helt simpel hjemmeside men med ugentlige videoblogs, som skal blive liggende på siden. Hvor meget plads skal jeg bruge og hvad kan jeg forvente prismæssigt? Har I nogle anbefalinger?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    25-04-2015

Hej Rikke, Hvis du væger at anvende f.eks. WordPress til din hjemmeside, så er det faktisk slet ikke dit webhotel der skal tilbyde en skabelon. Disse findes nemlig både gratis og betalt overalt på nettet. Søg blot efter "wordpress theme" og du vil se udvalget. Så min anbefaling, hvis du vil i gang via en skabelon er at væge et webhotel som tilbyer en 1-click-wordpress install og så derefter gå på nettet og find et wordpress tema der passer til dig. Jeg kan hertil anbefale vores gratis video kursus om WordPress: http://www.nemprogrammering.dk/Tutorials/Wordpress/wordpress_kursus.php Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Rikke    24-04-2015

Jeg er totalt nybegynder mht oprettelse af hjemmeside, og jeg vil derfor have tilbud om skabelon. Er der det hos ovenstående udbydere? Mvh Rikke


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
kasper    28-10-2014

Kan du ikke også lave en for internationale web-servere fx godaddy osv


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Janne    21-08-2014

Rigtig fint overblik! Det har hjulpet mig en del :-) Mvh