NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Installation af Joomla!

Joomla kursus | Lav din egen hjemmeside med Joomla
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Susanne Krogh-Hansen, www.wesome.dk

I denne video viser Susanne hvordan du installere Joomla på dit domæne. For at du kan følge med i denne video kræver det at du allerede har køber et webhotel samt domæne hos en hosting udbyder, hvor din joomla hjemmeside kan blive installeret. I videoen bliver step 4 og 5 desværre ikke gennemgået. Det er dog heldigvis to lette step, hvor du blot skal udfylde den information du har fået fra din hosting udbyder. Hvis du ikke har fået den information du behøver for at udfylde step 4 og 5, så kontakt din udbyder - de skulle gerne kunne hjælpe dig videre.

Vær opmærksom på, at mange udbydere tilbyder "1-clik-installs" på Joomla. Undersøg dette inden du begynder på denne installations video, da du kan spare en del tid ved blot at installere Joomla med et enkelt klik igennem din hosting udbyder. På NemProgrammering.dk anbefaler vi eksempelvis nordicway.dk (67% rabat lige nu) som webhotel, da de tilbyder et godt og billigt webhotel samt en nem 1-click install af Joomla.

Step 4 - database

Database type.
Her kan du vælge mellem MySQL og MySQLi. Din udbyder kan fortælle dig hvad de bruger.
Hostnavn.
Dette er typisk localhost. Hvis det ikke er localhost har din hosting udbyder sandsynligvis oplyst dig om det i en velkomstmail.
Brugernavn + adgangskode.
Leveret af din hosting udbyder. Hvis din udbyder ikke har leveret et, så spørg efter det. Det kan også være at du selv kan oprette bruger + kode igennem phpMyAdmin, men spørg din udbyder herom.
Databasenavn.
Denne burde du også have fået af din udbyder. Hvis ikke, så opret en ny database igennem din udbyders databasehåndterings program.

Step 5 - FTP

Her skal du udfylde de samme som Susanne udfyldte da hun koblede på sin server via FTF programmet Filezilla.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: joomla kursus, joomla guide, Gratis joomla undervisning, joomla video tutorials på dansk, joomla introduktion, muligheder med joomla, joomla, hjemmeside, site, CMS, opensource

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Daniel Mautone    04-05-2014

En video af en normal okay kvalitet. Men der bliver sprunget aaalt for let henover vigtige ting som hvilken database connection man anvender. For lige at slå fast, MySQL(udtales MySequel) og MySQLi er den samme database. Det er altså kun den driver der anvendes til at arbejde med databasen på der er anderledes. Jeg ville elske hvis folk anvendte MySQL for så ville der ikke gå længe før deres website vil gå ned, eftersom at MySQL er udfaset af PHP og med tiden vil du ikke kunne bruge det mere. Dernæst så giver det guf for en hacker at du anvender MySQL, da det er nemt at komme igennem den. Du snakker en lille smule om sikkerhed for brugernavnet, så jeg undre mig over du ikke gør det helt færdigt. Hvis jeg skal ændre brugernavnet, hvorfor så ikke også ændre stien/navnet til min administrations modul? Det gør det for det første endnu svære for en hacker at finde modulet, og hvor han skal begynde sit attack. Kom helt i dybden med det, så dem der ser videoen ikke får en lille introduktion også selv kan finde ud af helt grundlæggende ting efterfølgende. Lille sidebemærkning, så betyder 4800 filer ikke mere end 6000 filer. :)


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Henrik    14-04-2014

Hvis du er på Facebook, så er der en gruppe der hedder Joomla CMS danmark. Der sidder dygtige folk der kan hjælpe dig. Men et startråd: Hvis det er et nyt domæne, så husk at registrere det hos DK hostmaster. Før virker det ikke.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Anonym    13-04-2014

Kan ikke få det til at virke. Har overført alle filer fra mappen til databasen. Når jeg så åbner hjemmesiden, hvor installationen skulle begynde herefter står der bare : "Not Found The requested URL / was not found on this server. Apache/2.2.22 (Debian) Server at www.rosekbh.ooz.dk Port 80" What to do?