NemProgrammering.dk logo

Objektorrienteret programmering i Objective-C

Objective-C kursus | Gratis danske videoguides
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borggaard Jørgensen

Se hvordan andre har løst opgaverne til denne serie og del dine egne løsningsforslag her: Løsningsforslag til Objective-C serien

I denne video giver vi dig en introduktion til objektorrienteret programmering i Objective-C. Objektorrienteret programmering er et meget stort emne, og derfor vil de næste mange videoer også beskæftige sig med dette emne, og dermed gå mere i dybden med forskellige underemner. Den grundlæggende tanke bag objektorrienteret programmering er, at man deler programkoden op i klasser. Hver klasse har så hver sit ansvarsområde, og indeholder derfor de instans-variable og metoder der skal til for at varetage dette ansvarsområde.

Et eksempel på en klasse kunne være en bog. Denne bog-klasse kunne indeholde data om eksempelvis sidetal og forfatter samt metoder til at interagere med disse ting. Man kan så manipulere med denne klasse, og måske ændre antallet af sider i bogen via et objekt der benytter en af de prædefinerede metoder. Objektorrienteret programmering kan godt være svært at forstå i starten, og Jeppe vil derfor forsøge i de næste videoer at skære det så meget ud i pap som muligt. Du vil dog ikke kunne lære objektorrienteret programmering blot ved at se de næste mange videoer - du er nød til selv at prøve det og arbejde med det. De næste mange videoer vil give dig fundamentet til at kunne det 100%.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Objective-C kursus, Objective-C tutorial, Objective-C vejledning, Objective-C for begyndere, lav din egen app, objektorrienteret programmering

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder! Alternativt kan du kontakte os på vores forum, hvor en masse hjælpsomme personer sidder klar ved tasterne.

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!