NemProgrammering.dk logo

Derfor skal du vælge dansk hosting til din WordPress side

Derfor skal du vælge en dansk hosting til din WordPress side

  Skrevet af: Redaktionen     26-08-2022     Skrevet i: WordPress

Har du overvejet at få din WordPress side hostet hos en af de mange udenlandske hosting udbydere? Stop lige her, og genovervej dette.

Her er 4 gode grunde til at fravælge en udenlands host og vælge en dansk i stedet.

Priserne er højere

Vi har for nyligt taget et kig på en række af de største hosting-udbydere i udlandet, og konklusionen er klar – De er dyrere end de danske.

Man skulle måske tro, at det var billigere i udlandet, fordi de har flere kunder og dermed kan drage fordele af stordrift, men sådan er det åbenbart ikke.

Priserne starter i få tilfælde omkring de 24 kr. / md., men på andet år tager de fat, og prisen stiger hos nogle til helt op mod 200 kr. / md. Som kontrast kan man typisk i Danmark få et webhotel for 15-20 kr. / md. første år, som maksibalt stiger til 30-40 kr. / md. på andet år.

Overvejer man derfor at finde hosting i udlandet, bør man først tjekke, hvad man kan få noget tilsvarende til i Danmark.

Du kan se en sammenligning af danske webhoteller her..

Vilkår og betingelser er uigennemsigtige

Besøger man nogle af de udbydere, der findes i udlandet, kan man hurtigt blive forvirret. Udbyderne kører nemlig ofte med her-og-nu tilbud, tilbud som udløber om nogle dage og priser der afhænger af, hvor længe du binder dig. F.eks. oplevede vi en udbyder som skiltede med en meget lav månedlig pris, men denne kunne kun opnås, hvis man band sig for 4 år.

Derudover er der ofte en del restriktion på hos udbyderne i udlandet, og du kan nogle gange løbe ind i ar backup og SSL er tilkøb, hvor man hos danske udbydere altid har dette med i prisen. I Danmark er det også standard, at du har WordPress 1-klik funktionalitet på webhotellet, hvor det i udlandet sagtens kan være et tilkøb.

Man skal med andre ord holde tungen lige i munden, når man køber hosting i udlandet, da man hurtigt kan blive vildledt – måske fordi der ikke gælder de samme regler for annoncering som i Danmark.

Supporten er på engelsk

Vælger man WordPress hosting i udlandet, skal man også være indstillet på, at supporten er på engelsk. Er du ikke god til engelsk, kan dette give anledning til en del frustration og måske ligefrem nedetid, da man ikke kan forstå og følge de løsninger som udbydere giver.

Ofte bruger udbyderne også guides i forbindelse med deres support, og her skal man også være indstillet på at skulle kæmpe sig igennem en teknisk guide på engelsk for at finde de løsninger, man efterspørger.

Danmark og danske domæner er en lille fisk

Danske .dk domæner skal håndteres på en bestemt måde, og det er faktisk ikke helt let at supportere danske domæner. Desværre er mængden af .dk domæner forsvindende lille i forhold til .com domæner, og derfor er det de færreste udbydere i udlandet, som ved nok om denne type domæner og som ret faktisk forstår det system dom punktum.dk bruger.

Vælger du i stedet en dansk udbyder, vil 80% af de domæner de arbejder med være .dk domæner og de forstår 100%, hvordan disse skal håndteres i forhold til DNS, opsætning og evt. flytning.

Vores konklusion er, at det simpelthen ikke er noget at vinde ved at vælge en udenlandsk udbyder, da de danske løsninger er utrolig konkurrencedygtige og prissat meget fair.

Skulle du alligevel kigge mod udlandet, kan vi anbefale denne sammenligninsside omkring WordPress hosting

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

  • Anaka siger:

    The performance of your host is incredibly important. Without a high-performing host behind you, your site will suffer, both in your user experience and search engine rankings. If you host your site on a managed WordPress server, or dedicated server then you will see improved levels of performance.