NemProgrammering.dk logo

Tilføj visualiseringer i Power BI

Power BI kursus » Tilføj visualiseringer i Power BI # 20
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Tilføj visualiseringer i Power BI
Inkluderet:
Livstidsadgang
44 videolektioner
4 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Christian Bernt Laursen   Video: 09:01   Lektion nr. 20 af 44

Denne video viser dig hvordan forskellige visualiseringer udarbejdes og hvordan forskellige funktioner kan anvendes, så data præsenteres overskueligt hensigtsmæssigt i forskellige rapportvisualiseringer

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Eva B. siger:

  Hej,
  Prøver at lave en simpel rapport der viser omsætning, GP og GP i %. Fandt ud af at jeg skulle lave en måling på GP % for at den viser det korrekte tal, så har lavet en DIVIDE (gross profit , omsætning, 0). Jeg får nu det %-tal jeg forventer,
  men tallet er negativ når det skal være positivt, og omvendt. Eks. gross profit 117.767DKK, omsætning 177.448 DKK, GP% skal være 66,4%, men bliver -66,4%. Hvordan løser jeg det? Er der en lettere metode, at vide % i rapporterne, end en måling? Jeg har egentlig en kolonne med GP% i tabellen, men når jeg trækker den med ind i visualiseringen, så giver den et helt forkert resultat, fordi den enten summer, eller tager et gennem,snit.
  PFT

  1. Christian Bernt L. siger:

   Hej Eva

   Ud fra din besked er svært for mig nøjagtig at identificere, hvad der kan være på spil her, ud over at det er irriterende.

   Men nu prøver jeg at komme med et “long shot quick fix” og kvalificerede gæt, idet jeg ikke lige har data til at forstå dit eksempel. Så bliv nu endelig ikke sur, hvis det ikke virker :-)

   Ift. det første du skriver med “DIVIDE (gross profit , omsætning, 0)” så tænker jeg at der ligger nogle beregninger “inden bag ved “gross profit” og “omsætning” som laver ballade. Ellers må det være regnekonteksten.
   Hvis de to (gross profit og omsætning) er to SUM målinger, prøv da at anvende SUMX funktionen ( https://learn.microsoft.com/da-dk/dax/sumx-function-dax).

   ift. det sidste du skriver med:
   “Jeg har egentlig en kolonne med GP% i tabellen, men når jeg trækker den med ind i visualiseringen, så giver den et helt forkert resultat, fordi den enten summer, eller tager et gennem,snit.”

   Når du trækker og slipper din “GP% kolonne” ind i din visualisering, kan man holde musen over den og klikke på det lille “pil ned ikon”, (dropdown menu).

   Du kan se det, hvis du går ind på nedenstående link og klikker på “Go to Solution” (grønne bjælke).
   Hvis du anvender power bi på dansk (som mig), vil der i stedet for bare være flueben ved ‘Sum’, som du bare klikker på for at fjerne det.

   https://community.fabric.microsoft.com/t5/Desktop/Trying-to-get-a-card-to-Don-t-Summarise-or-to-show-the-value-for/m-p/2439494#M872230