NemProgrammering.dk logo
Unordicway webhotel

Controls / kontroller i ASP.NET og Visual Studio

ASP.NET kursus | Gratis danske videoguides
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Klaus E. Frederiksen, www.objecta.dk

I denne danske video tutorial viser vi nogle standard kontroller, som du kan bruge i ASP.NET via Visual Studio. Kontrollerne eller controls, som det hedder på engelsk, omfatter blandt andet: tekstbokse, dropdownmenuer /rullemenuer, radiobuttons, kalender og upload funktionen. Disse ASP.NET kontroller er kun en lille del af det samlede udvalg der tilbydes som standard i Visual Studio Express. Du kan derfor selv prøve at udforske resten hvis du har lyst.

I modsætning til tidligere versioner af ASP, og andre serverside-teknologier, er ASP.NET opbygget omkring brugen af kontroller og formularer. Gruden til dette er, at det gør udviklingen nemmere end traditionel web-udvikling, hvilket altid har været et af målene fra Microsofts side. Det skal være så nemt som muligt at udvikle ASP.NET-applikationer således at man kan bruge sin tid på at udvikle kernekode (selve funktionaliteten) og ikke bruge al sin tid på brugerfladeprogrammering og design.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: ASP.NET kursus, ASP.NET guide, Gratis ASP.NET undervisning, ASP.NET video tutorials på dansk, Controls i ASP.NET og visual studio express, kontroller i ASP.NET, tekst områder, radio buttons, kalender, upload af billeder

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder! Alternativt kan du kontakte os på vores forum, hvor en masse hjælpsomme personer sidder klar ved tasterne.

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Mette Petersen    01-03-2017

Hej Hvis man bruger Visual Studio 2015, er der ikke nogen valign valgmulighed i Properties. Hvordan får man så labelen orienteret vertical i tabellen??? På forhånd tak for svaret. MVH Mette


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Hamun aka. commentatorboy    19-08-2012

Det jeg lige har lagt mærke til var at dette ikke bliver lavet i C#, men i visual basic. Nu er dette sikkert underordnet fordi I bruger design og drag'n'drop. Men ellers en fin tutorial.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Martin    24-02-2012

Måske lige lidt overkill og bruge så meget tid på noget der bare er drag n' drop... Man kunne i det mindste have brugt tiden lidt mere fornuftigt ved hurtigt at springe drag n' droppen over, og herefter gå ind i source koden og se hvad det egentlig var den lavede automatisk ved drag n' drop.