NemProgrammering.dk logo

Farvevalg i Photoshop (farvevælgeren, pipetteværktøjet og swatches)

Photoshop kursus | Gratis danske videoguides
Indesign kursus Avanceret Photoshop kursus

Information om denne video

Underviser: Jonathan Filskov, jonathanfilskov-photography.com

Download billedet til videoen Download billedet til videoen

I niende afsnit af serien om Photoshop for begyndere gennemgår vi farvevalg. Vi ser på hvordan forgrundsfarve/baggrundsfarve angives i farvevælgeren enten ved manuelt at vælge hue (farve), saturation (farvemætning) og brightness (lysstyrke). Vi ser også på, hvordan disse farver kan vælges udfra numeriske værdier. Pipetteværktøjet, som også gennemgås, kan bruges til at udvælge en bestemt farve fx. fra et billede, hvori mange forskellige farver indgår.

I slutningen af videoen gennemgår vi swatches panelet, som er effektivt, hvis man hurtig ønsker at gøre brug af en palette med forudbestemte farver. Alternativt benyttes fanebladet “colors”, som er en ekspres version af den føromtalte farvevælger. Til sidst viser vi, hvordan en given farve kan gemmes i ens personlige bibliotek i Photoshop.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Gratis Photoshop kursus, Photoshop tutorial, Photoshop vejledning, Photoshop kursus for begyndere, billedbehandling med Photoshop, introduktion, Farvevalg, farvevælgeren, pipetteværktøjet og swatches

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!