NemProgrammering.dk logo

Pivotdiagrammer, Pivottabel layout og feltindstillinger

Excel kursus | Video 13

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch, www.ordforord.dk   Lektion nr. 13 af 36

Download data-filer Download data til denne video

I denne video-tutorial skal vi arbejde videre med pivottabeller og blandt andet se på følgende ting:

  • Hvordan man definerer tabel først
  • Hvordan man bygger pivottabellen fra bunden
  • Feltindstilling
  • Layout på pivottabeller
  • Pivotdiagrammer

Hvis du arbejder med store pivottabeller med mange tal, tekster, overskrifter osv. kan det være svært at få et overblik. Pivotdiagrammer en et rigtig godt værktøj til at visualisere data, så du bedre kan sammenligne og se mønstre/tendenser i data.

Pivotdiagrammer visualisere data lige som almindelige diagramtyper, men giver derudover også muligheden for at filtrere og data direkte i diagrammet, hvilket gør det muligt hurtigt at analysere et undersæt i din data.

Du vil i videoen se, hvordan vi opretter et pivotdiagram og efterfølgende anvender dets filtre til at dykke ned i vores data. Lige som med pivottabeller, så har du muligheden for at oprette ”anbefalede diagrammer” i gruppen diagrammer under fanen ”Indsæt”.

De diagrammer som fungerer som pivotdiagrammer er markeret med et lille pivotikon oppe i højre hjørne. Når du har fundet det pivotdiagram du gerne vil bruge, markere du det og trykker ”OK”. Hvis der ikke er nogle af de anbefalede diagrammer som du mener er det du leder efter, kan du altid oprette et diagram manuelt fra bunden. Det viser vi også, hvordan du gør i denne video.

Pivotdiagrammer kan lige som alle andre diagramtyper tilpasses og styles således at det passer ind med resten af det layout og look som du har i dit regneark.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Gratis Excel kursus, Excel tutorial, Excel vejledning, Excel kursus for begyndere, databehandling med Excel, pivotdiagrammer, pivottabel layout og feltindstillinger

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    05-04-2018

Hej Pia, Jeg har sendt dig en e-mail. Mvh. Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Pia Møller Taasinge    05-04-2018

Hej - jeg har brug for hjælp til at downloade e-bogen til excel kurset. Som jeg forstår det, skal jeg gøre det via en mail. Jeg kan ikke se i min mail, hvordan jeg skal gøre det. Venlig hilsen Pia Taasinge piataasinge@gmail.com