NemProgrammering.dk logo

VBA programmering i Excel

Excel kursus | Video 18

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch, www.ordforord.dk   Lektion nr. 18 af 36

I denne lektion i vores kursus om Excel for begyndere skal vi arbejde med et lidt mere avanceret emne i Excel. Videoen vil nemlig handle om programmering, nærmere bestemt VBA programmering. VBA står for ” Visual Basic for Applications ”, og er et Microsoft programmerings- og macrosprog med rødder i Visual Basic-sproget. Du kan anvende VBA programmering i Excel, men faktisk er det ikke begrænset til dette, da det også har anvendelsesmuligheder i Word, PowerPoint og Access.

Du vil blive introduceret til VBA programmering i Excel, og vil herved få en basal forståelse af, hvordan det fungerer og hvordan du kommer i gang med at skrive dine egne små programmer i Excel. De næste mange videoer vil også handle om VBA programmering i Excel, da det er et rigtig stort og omfattende emne. Derfor skal du ikke være fortvivlet, hvis du stadig føler dig usikker på emnet efter denne video - du vil lære meget mere i de kommende videoer!

Helt generelt så vil du i denne video lære følgende:

  • Hvad er VBA?
  • Hvordan du slår udviklerfanen til
  • Hvordan du åbner VBA-editor
  • Properties og projects-vinduer
  • Hvordan du indsætter moduler og omdøber dem
  • Hvordan du laver simple kommandoer og kører et program
  • Syntaks i VBA programmering

Det skal understreges at denne video og de kommende videoer kun er introduktioner til VBA programmering. VBA programmering er nemlig et meget stort emne, og kan desværre ikke gennemgås på kun nogle få videoer. Vi anbefaler derfor, at du, efter du har set denne video og videoerne efter om VBA programmering, selv prøver at søge mere information omkring emnet. Det kunne være bøger eller måske andre kurser, som kan hjælpe dig på vej til at blive en haj til VBA programmering i Excel

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Gratis Excel kursus, Excel tutorial, Excel vejledning, Excel kursus for begyndere, databehandling med Excel, VBA kursus i Excel, Lær VBA programmering, VBA programmering for begyndere

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    15-08-2022

Hej Lone, Det er en video, der er hostet/indsat fra Youtube, så det skulle gerne virke. Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Lone    15-08-2022

Hej, Video nr. 18 vil ikke afspille, er der fejl i den?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    12-08-2022

Hej Ann, Det ved jeg faktisk ikke - det kommer meget an på hvad det for data du har. Det kan sikkert godt lade sig gøre, spørgsmålet er om det er mere besværligt at kode end blot at gøre det manuelt (hvis du skal gøre det en gang) Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Ann Ulvenberg    11-08-2022

Hej og tak for muligheden for at spørge :) Jeg sidder med +10 ark i excel med tekst i (skemaer) og vil gerne kunne lægge dem sammen til ét samlet skema. Kan det lade sig gøre med VBA? På forhånd tak.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    30-11-2018

Hej Nabil, Ligner din kode præcis den i videoen eller har du selv lave noget i den celle du ændre værdien i? Der er andre der tidligere har haft samme problem som dig: https://www.google.dk/search?q=.value+crashes+vba&oq=.value+crashes+vba&aqs=chrome..69i57.7583j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 - måske der er et svar du også kan bruge? mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Nabil    30-11-2018

Den crasher ligeså snart jeg taster "value". Hvad kan det være? Tak på forhånd