NemProgrammering.dk logo

Pivottabeller i Excel

Excel kursus | Video 12

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch, www.ordforord.dk   Lektion nr. 12 af 36

Download data-filer Download data til denne video

I denne video skal vi arbejde med et utroligt anvendeligt værktøj i Excel, nemlig pivottabeller. Pivottabeller kan anvendes til hurtigt og nemt at skabe overblik over store mængder data. Alt hvad du skal gøre er at bestemme, hvordan din data skal fremvises, og så klarer Excel og pivottabellen alt det hårde analysearbejde for dig. Pivottabeller er et rigtig vigtigt og brugbart emne inden for databehandling i Excel, og derfor har vi også dedikeret mere end én video til emnet. I denne første video om pivottabeller vil du blandt andet lære om:

  • Hvad er en pivottabel?
  • Hvornår er det en god idé at bruge en pivottabel?
  • Hvordan indsætter du en pivottabel?
  • Definere rækker, kolonner, filtre og værdier i pivottabeller

I videoen viser vi dig, hvordan du selv kan definere dine pivottabeller, men faktisk finder der også en funktion i Excel som automatisk vil komme med anbefalinger til, hvordan du kunne strukturere din pivottabel ud fra den data du arbejder i. Du kan oprette en anbefalet pivottabel ved at gå til ”indsæt” og derefter vælge ”Anbefalede pivottabeller”. Herefter vil du få præsenteret en eksempelvisning, og du kan så vælge den du synes der giver mest mening for dig, hvorefter du trykker ”OK” til sidst. Pivottabellen vil blive placeret i et nyt ark, lige som hvis du havde oprettet pivottabellen manuelt fra bunden.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Gratis Excel kursus, Excel tutorial, Excel vejledning, Excel kursus for begyndere, databehandling med Excel, Pivottabeller i Excel for begyndere, sådan bruger du pivotabeller i Excel, Hvad er en pivottabel?, kom i gang med pivottabeller

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

Vær den første til at skrive en kommentar!