NemProgrammering.dk logo

Søjlediagrammer i Excel

Excel kursus | Video 5

Information om denne video

Underviser: Thomas Iversen    Lektion nr. 5 af 36

Download data-filer Download data til denne video

I denne video skal vi arbejde med søjlediagrammer i Excel. Vi vil blandt andet komme omkring følgende emner:

  • Hvornår skal jeg vælge et søjlediagram fremfor en anden diagramtype
  • Søjlediagramtyper
  • Søjlediagramelementer
  • Søjlediagramformater og -typografier
  • Diagramfiltre

I modsætning til cirkeldiagrammer så fungerer søjlediagrammer ganske udmærket, hvis du har flere dataserier du vil have afbilledet. Med søjlediagrammer kan din data også indeholde både positive og negative værdier, samt nulværdier. Søjlediagrammer er også gode, hvis du har mange kategorier du vil sammenligne og dine akse-etiketter er lange.

Der findes som med cirkeldiagrammer også forskellige typer søjlediagrammer. Her kan for eksempel nævnes: Grupperet liggende søjlediagram og grupperet liggende søjlediagram i 3D, Stablet liggende søjlediagram og stablet liggende søjlediagram i 3D, 00% stablet liggende søjlediagram og 100% stablet liggende søjlediagram i 3D og Vandrette cylinder-, kegle- og pyramidediagrammer.

I videoen vil vi vise en del af dem så du kan se hvordan de ser ud i praksis. Lige som med cirkeldiagrammer kan søjlediagrammer også tilpasse med farver, kanter, skygger og 3D effekt således at deres layout og styling passer ind i med resten af dit regneark.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Gratis Excel kursus, Excel tutorial, Excel vejledning, Excel kursus for begyndere, databehandling med Excel, søjlediagrammer i Excel

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Gregory Lynn Dashnaw    13-03-2016

Det er bare kanon godt, fremragende og meget brugbart for både nybegynder og de lidt mere erfarende, vil jeg mener. Og endelige er der fantastisk god undervisning online i Excel på dansk. Endelige få vi lov til at blive undervist i det på dansk. TAK-TAK-TAK…… Jeg kommer til at købe jeres Excel video efter jeg har gennemgået alle disse vidunderlige Excel kursus.