NemProgrammering.dk logo

Formler, akkumulering og brug af $ i Excel

Excel kursus | Video 8

Information om denne video

Underviser: Thomas Iversen    Lektion nr. 8 af 36

Download data-filer Download data til denne video

I denne video skal vi arbejde med formler og se, hvordan du kan anvende disse i Excel. Derudover skal vi prøve at akkumulere en række tal samt anvende "$" til at fastholde en specifik celle og dens værdi i en formel. Overordnet set vil denne video-lektion gennemgå:

  • Kopier formler
  • Kopier og indsæt speciel
  • Træk og udfyld
  • Akkumulering
  • brug af $ i Excel

Formler er ligninger, der udfører beregninger på baggrund af værdier i regnearket. En formel starter altid med ”=”. Man kan så at sige genskabe formler ved at kopiere dem fra celle til celle. Alternativt kan du ved at trække i en formel, som vist i videoen, udfylde cellerne horisontalt eller vertikalt fra cellen med din formel med den samme formel som i forældre cellen.

Vær i denne forbindelse opmærksom på, at hvis du laver ”træk og udfyld” så vil dine celler ændre sig i formlen medmindre du vælger at holde dem fast ved hjælp af $ (som også vil blive vist i videoen).

Formler er det først du skal være fortrolig med inden du kan gå videre til funktioner i Excel, fordi funktioner i Excel i store træk er avancerede indbyggede formler.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Gratis Excel kursus, Excel tutorial, Excel vejledning, Excel kursus for begyndere, databehandling med Excel, formler, akkumulering og brug af $ i Excel

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    13-11-2019

Hej Anders, Nej den er god nok. På formelsiden er -n opløftet, hvis du kigger godt efter. Det er det ^ gør i Excel, den opløfter noget, i dette opløftes det i -n Mvh Thomas


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Anders    24-10-2019

Tak for nogle gode videoer. I video 8 er I ikke kommet til at indsætte potenstegnet ^ ved en fejl i ligningen? Formlen for annuitetslån indeholder i slutningen - N og ikke ^-n jf. https://www.regneregler.dk/annuitetslaan Jeg kan heller ikke få de f.eks. 9455,96 kr. i celle C5 til at passe..så skulle der i alt tilbagebetales 113.471,52 kr. og med en rente på 2 %, så skulle det svare til at lånet løber over 6,7 år. På forhånd tak.