NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Backup af Prestashop | Sådan tager du en backup af Prestashop

Prestashop kursus | Lav din egen webshop med Prestashop
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

Underviser: Kenneth Hansen, Khansen IT

I denne video kigger vi, hvordan vi tager en backup af vores webshopinstallation og her viser vi både den indbyggede metode til at tage en database backup via den indbyggede databasehåndtering og samtidig kigger vi på, hvordan vi laver en backup af filerne via FTP. Vi taler om processen for at gendanne filer og database i tilfælde af fejl ved opdatering eller tilretning af installationen. Af erfaring, anbefales det altid at tage manuel backup af database og filer inden man foretager en ændring der kan ødelægge din webshop installation.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: Pestashop kursus, Pestashop guide, Gratis Pestashop undervisning, Pestashop video tutorials på dansk, Pestashop intro, Pretsashop webshop, webshop med Prestashop

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    04-08-2016

Hej John, 1.Umiddelbart så burde cachefilerne ikke være noget problem at slette. Det de gør er at gøre din hjemmeside hurtigere, da de "gemmer" dele af din side så de ikke skal hentes fra serveren hver gang. 2. Jeps det er som du beskriver. Det kan godt passe det hedder localhost, hvis f.eks din database også hedder det. Mig.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
John    27-07-2016

Tak for jeres super video! Jeg har lige et par spørgsmål: 1) Jeg er igang med at lave backup via FTP-klienten. Selvom jeg sidder med en 100MB downloadhastighed tager det vildt langt tid! Den overfører 150.000 filer, selvom jeg kun har 100 produkter liggende på shoppen. Jeg kan se, at det er en masse caches, som udgør nok 100.000 af filerne. Er det vigtigt at få alle disse caches med, når man laver en backup? Sidste gang tømte jeg faktisk alle caches mapperne ved at markere alle filerne i undermapperne (de fylder ca. 4KB pr. stk) og trykkede slet. Siden hen oplever jeg en gang i mellen, at Prestashop kommer med en fejlmeddelelse "Kunne ikke bla. bla. bla, fordi der mangler en cache", men ændringerne bliver gemt, og kan umiddelbart ikke mærke fejlen nogen steder. Men er bange for, det kan mærkes et andet sted. Hvad tænker I om det? 2) Backup via PhPMyAdmin. Er det bare at trykke på eksporter, hvorefter jeg vælger de hurtige indstillinger og vælger SQL format. Filen jeg får ud hedder herefter "localhost". Kan det passe?