NemProgrammering.dk logo

Dit første Python projekt

Lær Python programmering » Dit første Python projekt # 2
Inkluderet:
Livstidsadgang
27 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Simon Rotendahl   Video: 14:20   Lektion nr. 2 af 27

I videoen her kommer du til at lave dit første Python program, eller script som det også kaldes. Det er et simpelt program, som ‘printer’ til terminalen, altså den skriver en sætning, tilbage til brugeren. Udover det, så får du også, i videoen, en introduktion til hvad en datatype er, samt en lidt dybere forklaring på de fire mest brugte.

Det er en introduktion, da konceptet, datatype, kan kræve erfaring, før man helt forstår det. Datatyper er vigtige at lærer, da det er fundamentet for hvordan vores programmeringssprog, fungere. Datatyper sætter ting i kasser. Vi kan så bestemme hvilke kasser kan hvad. Kassen med typen tal i, kan ganges, divideres osv. Kassen med typen sætninger (strenge) kan opdeles, samles osv.

I næste video snakker vi om hvordan Python kode bliver til reelle instruktioner, samt hvordan denne famøse terminal fungere.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Kenneth J. siger:

  Er det muligt at download disse film så de kan ses offline enten på en windows eller IPAD ? Ville gerne have brugt tiden i et fly med at blive mere skarp på python
  tak

  1. Simon R. siger:

   Hej Kenneth,

   Det ved jeg desværre ikke lige om man kan. Prøv at brug kontaktformularen herunder, så får du et bedre svar :)
   https://www.nemprogrammering.dk/wp/kontakt/
   Mvh.
   Simon

  2. Thomas I. siger:

   Hej Kenneth,

   Vores videoer kan desværre ikke downloades. Vi kigger dog på en løsning, hvor man kan tilkøbe download funktion, men det ligger lidt ude i fremtiden.

   Mvh.

   1. Kenneth J. siger:

    Ærgerligt men tak for svar 👍

 • Jonas C. siger:

  I den første introvideo brugte du ‘ omkring strengen (teksten), I denne kan jeg se at du bruger “, er der nogen forskel på de to. Jeg kan få begge til at fungere i koden, men vil det have en betydning om jeg bruger det ene eller det andet senere?

  Vh Jonas

  1. Simon R. siger:

   Hej Jonas

   Godt spørgsmål. Der er ikke forskel (i Python) i nogle sprog er der forskel, men det er ikke noget du behøves at tænke over. Du må sige til hvis du vil have en forklaring på hvorfor de er forskellige i nogle andre sprog, men vil ikke forvirre mere end nødvendigt :)

   1. Jonas C. siger:

    Tak for svaret.
    Jeg tror jeg venter lidt med det spørgsmål, Python er mit første sprog udover SQL, som min kone har brugt lidt tid på at lærer mig. Jeg har dog glemt det meste igen.
    Det er rigtig sjovt. Din video og tilgang er meget tilgængelig.

    1. Simon R. siger:

     Det var så lidt. SQL og Python er meget forskellige, så det gør ikke noget du har glemt det (i hvertfald i forhold til at lære Python).
     Tak for de pæne ord, det er jeg glad for at høre, og jeg håber det fortsætter som du kommer længere ind i kurset :)

 • Jacob L. siger:

  Hej Simon

  Jeg kan sagtens få det til at virke, men hver gang jeg skal printe en ny linje, bliver den ikke printet medmindre jeg gemmer linjen i samme fil inden jeg skriver nede i terminalen. Det ser jeg ikke dig gøre på videoen.

  Mvh. Jacob

  1. Simon R. siger:

   Hej Jacob,

   Jeg gemmer filen hver gang, så det er ikke fordi jeg gør noget magisk. Jeg gemmer ved at trykke ctrl+s. Du kan se det oppe ved filnavnet, lige over linje 1, der hvor der står “firstProgram.py”. Hver gang jeg ændre i koden, så kommer der en lille blå cirkel deroppe. Den cirkel betyder at jeg har lavet ændringer, som ikke er gemt. Så hvis du kigger på den så forsvinder den hver gang jeg gemmer.
   Jeg håber det var det du mente, ellers må du endelig lige sige til.

   Mvh.
   Simon

   1. Jacob L. siger:

    Helt okay. Skulle bare være sikker på der ikke blot var noget man kunne slå til!

    Tak for svar!

    /Jacob

 • Kirsten Siig P. siger:

  Baer over med mig – jeg er ikke IT staerk. Men hvordan copy paster du (python firstprogram.py)? Hvis jeg highlighter i terminalen og trykker ctrl-c, taster den bare ^ c.

  1. Simon R. siger:

   Hej Kirsten

   Jeg trykker pil op på tastaturet :)