NemProgrammering.dk logo

Dit første Python projekt

Lær Python programmering » Dit første Python projekt # 2

Information om denne video

Underviser: Simon Rotendahl   Video: 14:20   Lektion nr. 2 af 27

I videoen her kommer du til at lave dit første Python program, eller script som det også kaldes. Det er et simpelt program, som ‘printer’ til terminalen, altså den skriver en sætning, tilbage til brugeren. Udover det, så får du også, i videoen, en introduktion til hvad en datatype er, samt en lidt dybere forklaring på de fire mest brugte.

Det er en introduktion, da konceptet, datatype, kan kræve erfaring, før man helt forstår det. Datatyper er vigtige at lærer, da det er fundamentet for hvordan vores programmeringssprog, fungere. Datatyper sætter ting i kasser. Vi kan så bestemme hvilke kasser kan hvad. Kassen med typen tal i, kan ganges, divideres osv. Kassen med typen sætninger (strenge) kan opdeles, samles osv.

I næste video snakker vi om hvordan Python kode bliver til reelle instruktioner, samt hvordan denne famøse terminal fungere.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Kirsten Siig P. siger:

  Baer over med mig – jeg er ikke IT staerk. Men hvordan copy paster du (python firstprogram.py)? Hvis jeg highlighter i terminalen og trykker ctrl-c, taster den bare ^ c.

  1. Simon R. siger:

   Hej Kirsten

   Jeg trykker pil op på tastaturet :)