NemProgrammering.dk logo

Fejlhåndtering i Python

Lær Python programmering » Fejlhåndtering i Python # 27
Inkluderet:
Livstidsadgang
27 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Simon Rotendahl   Video: 19:52   Lektion nr. 27 af 27

Hvad gør jeg, hvis jeg måske, får en fejl?

Når du programmere vil der komme tidspunkter, hvor du ved der kan komme fejl. F.eks hvis du skal bruge en fil, så kan du komme til at indtaste et forkert fil navn. I sådanne tilfælde vil vi gerne kunne håndtere det mere elegant. Vi vil derfor gerne have en metode hvorpå vi kan agere på en bestemt måde, hvis en bestemt fejl sker, og det er det videoen her går ud på. Det er godt at kunne håndtere fejl elegant, da du så kan give din kode ud til andre, der ikke forstår den, du kan nemlig lave unikke fejlbeskeder. Det her er sidste video, og jeg håber i nyder den.

Selvom det er den sidste, så er den rigtig vigtig. Tak for den her gang!

Hent dit kursusbevis

Du har nu været igennem en lang række videoer, og du har forhåbentlig lært en hel masse om Python, som du kan bruge i skolen, i den hverdag eller på dit arbejde. Nedenfor kan du hente et kursusbevis, som du f.eks. kan vedlægge dit CV, når du søger job.

Kursusbeviset kan kun hentes, hvis du har købt og gennemført vores Python kursus. Læs mere her

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • John E. siger:

  Hej Simon,

  Tak for kurset, det har været rigtigt fint.
  Det bliver selvfølgelig sådan lidt “Monky see monky do” agtigt men det giver dog nok indlæring til at man kan komme igang med at studere python nærmere.

  venlig hilsen
  John Eistrøm
  (årgang 1948)

  1. Simon R. siger:

   Hej John,

   Tak for de pæne ord. Det er dejligt at høre at du fik noget ud af det. Hvis det er noget du gerne vil bruge Python til (eller du kunne forestille dig du kan bruge det til men ikke er sikker), men du mangler noget viden om det, så må du endelig sige til, så kan jeg finde nogle ressourcer der kan hjælpe dig videre :)

   Mvh.
   Simon

 • Sanne Grundvad B. siger:

  Hej Simon,

  Jeg vil gerne takke dig for et rigtig fint kursus jeg er meget tilfreds med! :)

  Jeg har med stor interesse fulgt alle dine lektioner, med et rigtigt stort udbytte. Faktisk så stort at jeg efter at jeg havde taget dit kursus var i stand til at kaste mig ud i at lave mit eget første lille program til at håndterer mine data. Jeg er biokemiker og arbejder pt. på et stort masse spektrometrisk forskningsprojekt hvor jeg manglede en måde at håndterer alle mine mange data på da Excel, prism etc var blevet “for småt” til at håndterer mængden af det data jeg sidder med. Så selvom jeg har skulle Google lidt ekstra viden for at få lavet mit program (som jeg er lidt stolt over ;) ) så føler jeg at du klædte mig på til at forstå det basale i programmering samt den viden og modet til at Google det jeg manglede – som jeg har indset er meget vigtigt i programmering :)

  Så jeg meget glad for at have fulgt dit kursus og synes derfor jeg lige vil skrive det til dig da det netop har været så godt at jeg nu også kan bruge det og er kommet videre i mit forskningsprojekt :)

  Alt godt til dig fremover :)

  De bedste hilsner,
  Sanne G. Boelt

  1. Simon R. siger:

   Hej Sanne,

   Tusind tusind tak for de pæne ord! Det var med til at gøre min dag rigtig god :)

   Og hvor er det dejligt at det kan bruges i din forskning, der kan python virkelig komme til sin ret. Jeg har en tante på Serum Institutet, og en roommate som Ph.d i biotek på KU, så jeg kender en lille smule til den verden. Du har også helt ret mht. Google, det er sådan man kommer videre, men det kan være uoverskueligt at finde rundt i, så det er fedt at du har fået mod på det.

   Igen tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive, og du er selvfølgelig velkommen til at skrive, selv hvis det går ud over “pensum”, jeg skal nok kunne hjælpe med hvad end du støder på :)

   Mvh.
   Simon