NemProgrammering.dk logo

Sådan arbejder vi med pakker i Pyhton

Lær Python programmering » Sådan arbejder vi med pakker i Pyhton # 16
Inkluderet:
Livstidsadgang
27 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Simon Rotendahl   Video: 16:03   Lektion nr. 16 af 27

Hvad er sådan en pakke egentlig?

Det er rigtige mange pakker til Python, og det er dem der gør Python så udbredt, og fleksibel. For at forstå en pakke, skal vi vide hvad et modul er. Et modul er en Python fil der indeholder kode. Der vil være klasser, funktioner, eller begge dele, i filen. Det her modul (Python fil) kan du importere og bruge, i stedet for at du skal kopiere hele filen, og sætte den ind i din egen fil. Derfor er alle de Python filer du har lavet indtil nu, teknisk set moduler, da et modul bare er en Python fil.

En pakke, er en samling af moduler. Det er simpelthen bare en “mappe” af en masse moduler (Python filer), som du kan bruge, uden at skulle kopiere og sætte ind. Matplotlib f.eks, er en samling af en masse filer, hvor der i de filer, er graf funktioner.

I næste video skal vi se hvordan Python og hjemmesider snakker sammen.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Nikolai S. siger:

  Hej
  Hvordan kan man åbne og se hvad der er inde i eksempelvis numpy gennem Atom, tænker man kan lærer en masse se i disse pakker?

  Hilsen Nikolai

  1. Simon R. siger:

   Hej Nikolaj,

   Jeg er ked af det sene svar, jeg havde ikke fået en notifikation om det, det er jeg ked af.

   Mht. hvordan du finder og ser pakker, så vil jeg anbefale at du finder dokumentation for en pakke, f.eks med numpy så søg “numpy docs” på Google, så burde du få en side som den nederst her i kommentaren, så kan du kigge den igennem. Grunden til at jeg ikke vil anbefale at kigge igennem selve koden for numpy, så er det fordi at det er ret stort, så det kan være forvirrende.

   Men hvis du gerne vil ind og se selve koden for numpy, så kan du køre følgende python program, så viser den dig hvor numpy mappen ligger på din PC, så kan du navigere til den mappe, og åbne filerne derfra, men pas på ikke at ændre i dem! (du kan bruge samme program på alle pakker, du skifter bare numpy ud med en anden pakke)

   Program:
   import numpy
   print(numpy.__file__)

   Hvis du går ind i numpy mappen, så skal du være obs. på at .pyc filerne, er kompileret Python filer, dette betyder kort sagt at du ikke kan læse koden i dem, så dem skal du ikke åbne (der sker ikke noget ved at du åbner dem så du skal ikke være bange for at gøre det, du får bare ikke noget ud af det).

   Håber det var svar nok, ellers så skriver du bare igen :)

   Numpy docs – https://docs.scipy.org/doc/numpy/