NemProgrammering.dk logo

Forbindelse mellem kode og grafiske elementer | App Part 2

Lav din egen app kursus » Forbindelse mellem kode og grafiske elementer | App Part 2 # 17

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borgaard Jørgensen   Video: 9:51   Lektion nr. 17 af 21

I denne videolektion fortsætter vi hvor vi slap i sidste video.

I sidste video fik vi oprette en række grafiske elementer til vores app og i denne video skal vi nu have skabt en forbindelse mellem disse elementer og vores kode, således at der rent faktisk sker noget, hvis man f.eks. trykker på den knap vi har lavet.

I videoen vil du også se, hvordan man bruger simulatoren i Xcode til at teste sin app. Simulatoren simulerer nemlig en rigtig mobiltelefon, og man vil derfor få en meget realistisk test, når man bruger denne. I videoen holder vi også konsollen åben når vi tester, da det altid er godt at se hvad der sker her samtidig med at man klikker rundt i sin app.

I næste video skal vi arbejde videre med funktionaliteten i vores app.

Spørgsmål og kommentarer

Det er ikke muligt at skrive kommentarer / stille spørgsmål til dette indhold

 • Emil . siger:

  Hej Jeppe
  Nu er Xcode blevet opdateret en del siden dette kursus, og mit Xcode ser derfor helt anderledes ud. Istedet for Viewcontroller står der UIViewcontroller. Denne kan jeg ikke lave en action indeni af en eller anden grund. Hvad gør jeg?

  1. Jeppe J. siger:

   Hej Emil,

   Ja, Xcode bliver opdateret med lyntets hast, men det er som regel primært mere avancerede emner som ikke har indflydelse på “begynder-nivaeu” – dog er der nogle tiltag som ændrer i selve UI som kan være mere forvirrende. Er du sikker på, at du har oprettet dit projekt som et iOS single view application? Prøv eventuel at lave et nyt projekt og en ny view controller, og se det virker. Der burde nemlig ikke være lavet en ændring som burde have indflydelse på det problem du oplever her, da det stadig kører UIViewController.

 • Kasper S. siger:

  Hej Jeppe.
  Når jeg launcher appen sker der denne fejl: libc++abi.dylib: terminating with uncaught exception of type NSException
  (lldb)
  Help?

 • Hanna H. siger:

  Hej Jeppe.
  Lektion 17. Jeg tror gerne, at jeg har lavet alt som du har lavet. Men kan ikke se print. Anden lille problem er at jeg kan ikke se hele iPhone simulator og kan ikke bruge home knappen. Kan jeg sende billeder til dig?
  mvh
  Hanna Hvam

  1. Jeppe J. siger:

   Hej Hanne,

   Er lidt i tvivl om hvad du mener? Du er kommet til lektion 17, så har du slet ikke haft nogen udskrifter undervejs, eller? Home-knappen i iphone simulatoren er der muligvis ikke hvis du vælger iPhone X som simulator, da den ikke har en home-knap. Vælg evt. en anden iPhone simulator ved at benytte den “dropdown” der hvor du vælger simulatoren :)