NemProgrammering.dk logo

While loops i SWIFT

Lav din egen app kursus » While loops i SWIFT # 7

Information om denne video

Underviser: Jeppe Borggaard Jørgensen   Video: 11:47   Lektion nr. 7 af 21

I programmering er det sjældent et godt tegn, hvis du gentager kode der er ens. I sådanne tilfælde bør du forsøge at optimere din kode, så du ikke skrive de samme ting flere gange. For optimere din kode, så du ikke gentager dig selv flere gange, vi kan bruge et rigtig stærkt værktøj kaldet “loops” til at gentage vores kode automatisk.

Vi skal blot lære at styre disse loops, og den første type af loops der skal hjælpe os med dette er “while” loopet. Dette loop får du en introduktion til i denne videolektion.

Øvelser

Øvelse 1

Lav et loop der udskriver tallene fra 1-100

Læg mærke til, hvor nemt der er, og hvor hurtigt du kan ændre grænseværdierne. Du kan med fordel prøve med andre intervaller.

 

Øvelse 2

Lav et loop der udskriver 2, 5 og 10-tabellen.

 

Spørgsmål og kommentarer

Det er ikke muligt at skrive kommentarer / stille spørgsmål til dette indhold

 • Stine R. siger:

  Hej Jeppe, Hvis jeg laver en fejl og den står i en uendelig loop – hvordan stopper jeg så uden at nedskyde Xcode applikationen? Den står blot og siger “Running my playground”…jeg kan skyde applikationen ned, men kan man ikke stoppe loopet på anden vis?

  1. Jeppe J. siger:

   Hej Stine,

   Jeg mener der er en “stop” knap også, måske gemt i menu-punkterne? Jeg sidder ikke lige på min mac nu, men det burde der være.

   Alternativ hvis du har automatisk-eksekvering slået til, så kan du bare ændre programmet så burde den stoppe det gamle og eksekvere det nye program du skriver, hvor du retter fejlen – eller låset den hele din playground fast så du intet kan foretage dig?

   1. Stine R. siger:

    Jeg har ikke automatisk eksekvering slået til og den låser hele min playground :(

    1. Jeppe J. siger:

     Hmm, du burde i teorien kunne stoppe eksekveringen af programmet. Den “play knap” helt nede i bunden af skærmen bliver til en firkant når den kører programmet – trykker du på denne firkant, burde den stoppe med at køre programmet. Jeg har lige testet det hos mig selv, og det virker.

     Alternativ kan du sikre dig at du har opdateret din mac og derefter din Xcode version.

     Men det er ikke så slemt – hvis du nogensinde kom til at lave en uendelig loop er det meget muligt den kan “låse dig fast” mens den kører om og om igen, og så kan man sige den er rigtig nem for dig at debugge, og det er kun en fordel :)