NemProgrammering.dk logo

Setup af vores spil

3D spiludvikling med Unity » Setup af vores spil # 1
Inkluderet:
Livstidsadgang
40 videolektioner
7 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Christian 'Code' Skriver Kragegaard   Video: 11:10   Lektion nr. 1 af 40

I dette modul får vi lavet et lille spil hvor vi får en bold til at rulle rundt på en bane som skal samle alle point op i banen for at vinde. Spillet ender ud i en meget simpel demo og ved at arbejde med et par forskellige dele af spillet, kommer du godt ind i workflowet for Unity.

I denne video får vi åbnet Unity og sat de objekter op, som vi senere skal sætte noget kode på og bruge til vores første spil, det simple kuglespil.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 • Christian Kinch siger:

  Hej Nem programmering.
  jeg er i gang med dette program som virker utrolig spændene men… Når jeg forsøger at lave et script med C sharp jf. vejledningen, skriver unity at dette ikke findes.
  Ved du hvordan man fixer det?

  Mvh
  Christian Kinch

  1. Christian ". siger:

   Hej Christian

   Kunne ikke lige se at man tilføjede et script i denne video, men det er også ligegyldigt :) Prøv at trykke Create (i nye unity er det et +) under project og lav et C# script. Det er vigtigt at du ikke bruger specialtegn, æåø eller mellemrum. Og så se om det stadig sker :)

 • Kasper S. siger:

  Hej. Jeg er lige startet på 1 lektion og min version ser ikke ud som den på videoen. Der er ikke kamera og når jeg placerer kuben som den først ting står den 2D har. De ting du så gør i forhold til at flytte på kamera og objektet virker heller ikke…
  Lidt tidligt men ved ikke hvad jeg gør galt. har prøvet at gå tilbage og gøre det igen men kuben er stadig 2D at se på og jeg kan ikke flytte på noget. Jeg bruger Macbook pro, Catalina. Musen er touch mus på macbooken..

  Ka ndu hjælpe mig?

  1. Christian ". siger:

   Hej Kasper
   Du har nok også den nyeste version, jeg ved ikke om de har lavet en masse om – men det ville undre mig hvis de havde!
   Er der ikke et kamera i hierachy? Så gå op i heirachy vinduet og tryk “create” og så vælg camera – så får du et kamera i din bane/scene.

   I forhold til at der står 2D, så skal du huske at når du laver et dit projekt at du vælger at det skal være et 3D projekt – så får man også et directional light (et lys) i scenen. Og lige nu (når du ser det fra siden) er det nok fordi dit “scene” vindue, har “2D” sat på. Prøv at trykke på “2D” knappen i scene vinduet, så vil den skifte mellem at se det i 3D og 2D.

   For at flytte GameObjects (kamera og alt det der er i scenen) så skal du vælge det ikon til højre for hånden, oppe til venstre. Genvejstasten er “w”, så får du det værktøj til at flytte på objekter.

   Har du forresten prøvet min 2D tutorial først? Det vil nok være endnu nemmere at følge denne 3D tutorial, hvis du prøver 2D først – men du behøver selvfølgelig ikke :)
   Du skriver bare igen. hvis det driller!

 • Et navn E. siger:

  Jeg synes at det bliver en lille smule uoverskueligt

  1. Christian ". siger:

   Er der noget du har brug for hjælp med? Hvor sidder du fast?