NemProgrammering.dk logo

Avanceret karakter- og tekstformatering i InDesign

InDesign kursus » Avanceret karakter- og tekstformatering i InDesign # 12
Inkluderet:
Livstidsadgang
51 videolektioner
10 timers undervisning
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Sune Tarp   Video: 18:46   Lektion nr. 12 af 52

I videolektion 3 rørte vi kun lige overfladen af, hvad formatering af tekst er, og hvilke muligheder InDesign giver dig til netop dette vigtige emne. Husk på, at jo mere man kan styre og designe ens tekst i InDesign, jo mere fleksibilitet har du i forhold til at finde netop den løsning du eller din kunde ønsker.

I denne video dykker vi dybere ned i tekstformatering, og ser på hvad der ellers er af muligheder for at få en ens tekst til at ligne noget en læser finder interessant og ikke mindst er overskueligt at se på.

Vi ser på emner såsom justering af mellemrummet af hvert bogstav, effekten af store og små bogstaver, hvornår orddelinger er praktisk og ikke ødelægger designet i tekstboksen.

Jeg viser dig også, hvordan man bruger flere forskellige skrifttyper i et dokument på en nem og overskuelig måde.

Jeg afrunder denne video med af gennemgå Brug Find / Erstat skrift til tekstformatering, som kombineret med pipette-værtøjets muligheder, hjælper dig til nemt at ændre skrifttyper og formatering på hele dit dokument med kun ganske få klik.

I næste video skal vi arbejde med afsnitsformatering, hvor vi lægger ud med at se på drop caps. Derudover får vi lige 100% på plads, hvad forskellen på karakter- og afsnitsformatering er.

Spørgsmål og kommentarer

Det er ikke muligt at skrive kommentarer / stille spørgsmål til dette indhold