NemProgrammering.dk logo

Dokumenter | Hjælpelinjer i Indesign

InDesign kursus » Dokumenter | Hjælpelinjer i Indesign # 3.2

Information om denne video

Underviser: Sune Tarp   Video: 5:37   Lektion nr. 3.2 af 52

I denne videolektion skal vi arbejde med hjælpelinjer i InDesign. Hjælpelinjer er som navnet angiver linjer, som kan hjælpe dig med at holde styr på strukturen i dit dokument.

Der er mange måder at arbejde på i InDesign, men en ting er sikkert, og det er at hjælpelinier er et uundværligt værktøj, når dit design skal stå skarpt og lige. Jeg viser dig, hvordan du kan tilføje hjælpelinjer på forskellige måde samt hvordan du nemt sletter og flytter dine hjælpelinjer.

I den næste video skal vi videre med vores dokument. Vi skal på, hvordan du opretter og formaterer tekstfelter i InDesign. Den næste video gennemgår kun overfladisk tekstfelter og formatering heri, da vi vil komme tilbage til emnet i en senere video.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Sara J. siger:

  Hej :)

  Jeg kan ikke få kopieret mine hjælpelinjer til de andre tre sider. Jeg markerer to af dem, trykker Ctr+C, går ned på side to, og trykker ctr+shift+alt+V, og så kommer der to linjer på side 3 og 4. Så prøver jeg at kopiere de andre to, og disse dukker kun op på side 3. Side 2 vil der intet komme på. Det virker mystisk. Hvad kan jeg mon gøre forkert?
  Imodsætning til videoen, hænger min side 3 og 3 sammen.

  Mvh. Sara Bech Jensen.

  1. Thomas I. siger:

   Hej Sara,

   Kan du have låst din side 2 på en eller anden måde? Kan du manuelt selv lave hjælpelinjer på side 2? Sørg for at stå på siden når du kopierer ind, altså klik ind på side, så du er sikker på at InDesign ved at det er der du står.

   Hvis du har inddelt din sider i lag, så husk også at stå på det rigtige lag.