NemProgrammering.dk logo

Dokumenter | Hjælpelinjer i Indesign

InDesign kursus » Dokumenter | Hjælpelinjer i Indesign # 3.2
Inkluderet:
Livstidsadgang
51 videolektioner
10 timers undervisning
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Sune Tarp   Video: 5:37   Lektion nr. 3.2 af 52

I denne videolektion skal vi arbejde med hjælpelinjer i InDesign. Hjælpelinjer er som navnet angiver linjer, som kan hjælpe dig med at holde styr på strukturen i dit dokument.

Der er mange måder at arbejde på i InDesign, men en ting er sikkert, og det er at hjælpelinier er et uundværligt værktøj, når dit design skal stå skarpt og lige. Jeg viser dig, hvordan du kan tilføje hjælpelinjer på forskellige måde samt hvordan du nemt sletter og flytter dine hjælpelinjer.

I den næste video skal vi videre med vores dokument. Vi skal på, hvordan du opretter og formaterer tekstfelter i InDesign. Den næste video gennemgår kun overfladisk tekstfelter og formatering heri, da vi vil komme tilbage til emnet i en senere video.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Christina P. siger:

  Sort snak. Hvad med at vise først, HVAD du vil lave. Hvad vil du ende med af produkt?

  Lige nu er det bare sort snak á la “så snapper du lige linjerne her”. Du fortæller udelukkende, hvor de forskellige funktioner er og til nøds hvad de kan bruges til. Men ikke et ord om hvorfor du skal bruge dem til i dit produkt.

  Op ad bakke.

  1. Thomas I. siger:

   Hej Christina,

   Tak for din kommentar.
   Vi er godt klar over, at Sunes måde at undervise på godt kunne være bedre, og at det til tider går lidt langsomt. Vi har dog valgt at beholde hans kursus på siden, da vi stadig mener at man får en del god undervisning til en relativt lav pris.

   Giv gerne lyd fra dig, når du har været kurset igennem. Hvis du stadig er meget utilfreds, må vi se på en form for kompensation :-)

   Mvh.
   Thomas

 • Sara J. siger:

  Hej :)

  Jeg kan ikke få kopieret mine hjælpelinjer til de andre tre sider. Jeg markerer to af dem, trykker Ctr+C, går ned på side to, og trykker ctr+shift+alt+V, og så kommer der to linjer på side 3 og 4. Så prøver jeg at kopiere de andre to, og disse dukker kun op på side 3. Side 2 vil der intet komme på. Det virker mystisk. Hvad kan jeg mon gøre forkert?
  Imodsætning til videoen, hænger min side 3 og 3 sammen.

  Mvh. Sara Bech Jensen.

  1. Thomas I. siger:

   Hej Sara,

   Kan du have låst din side 2 på en eller anden måde? Kan du manuelt selv lave hjælpelinjer på side 2? Sørg for at stå på siden når du kopierer ind, altså klik ind på side, så du er sikker på at InDesign ved at det er der du står.

   Hvis du har inddelt din sider i lag, så husk også at stå på det rigtige lag.