NemProgrammering.dk logo

Vedligeholdelse af sider | Opret og tilføj mastersider i InDesign

InDesign kursus » Vedligeholdelse af sider | Opret og tilføj mastersider i InDesign # 4.2
Inkluderet:
Livstidsadgang
51 videolektioner
10 timers undervisning
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Sune Tarp   Video: 7:25   Lektion nr. 4.2 af 52

I denne videolektion skal vi prøve at oprette og arbejde med mastersider i InDesign. Det er rigtig vigtigt, at du kender til mastersider og hvordan de fungerer, da de vil kunne gøre dit arbejde i InDesign langt mere effektivt.

Mastersider er en slags skabelon, som du kan anvende på dine sider. Du kan altså lave en masterside og tilføje de elementer og opsætning som der findes på denne side til alle dine øvrige sider. Efter du har tilføjet din masterside til dine sider, kan du hurtige lave rettelser i masterside, som så også vil blive tilføjet de sider som anvender din masterside.

Dette gør mastersider til et meget tidsbesparende værktøj, da du hurtigt kan lave ændringer, som slår igennem på alle dine sider som bruger mastersiden. Du vil i en senere video se, hvordan en rettelse på mastersiden vil slå igennem på alle andre sider der anvender den.

Mastersidre opfattes tit som låste elementer, som man kun kan ændre, hvis man går ind under selve mastersiden. Dette er naturligvis ikke tilfældet, og jeg viser dig derfor en nem måde rette elementer fra en masterside på en enkelt side, uden at ændre i selve mastersiden.

I næste video skal vi arbejde videre med vedligeholdelse af sider. Vi skal se på, hvordan du indstiller marginer, gutters og kolonner i dit dokument. Derudover viser jeg også, hvordan du laver sidenumre på dine dokumenter.

 

Spørgsmål og kommentarer

Det er ikke muligt at skrive kommentarer / stille spørgsmål til dette indhold