NemProgrammering.dk logo

Sådan arbejder du med tekst i InDesign

InDesign kursus » Sådan arbejder du med tekst i InDesign # 5
Inkluderet:
Livstidsadgang
51 videolektioner
10 timers undervisning
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Sune Tarp   Video: 25:50   Lektion nr. 5 af 52

I denne videolektion skal vi arbejde med tekst i InDesign.
Vi skal igennem en lang række smarte funktioner og muligheder, som gør det nemt for dig at arbejde med dine tekstelementer i InDesign.

Du vil blandt andet lære, hvordan du laver tekst på en kurve, så teksten følger en kurve som du laver. Derudover vil du også se, hvordan man kan lave kolonner i en tekstramme, samt hvordan man kan linke to tekstrammer til hinanden, så den tekst man indsætter fordeles over de to rammer.

Du vil i det hele taget lære, hvilke muligheder du har, når du vil indsætte eller importere tekst i InDesign. InDesign tilbyder dig nemlig mange smarte funktioner til at indsætte tekst udover den klassiske ctrl+v (kopier og indsæt).

Du vil til sidst i videoen få vist, hvordan du kan bruge story editoren til nemt at redigere tekst i selv de største dokumenter, uden at skulle ind og klikke rundt i de enkelte tekstrammer.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Jan J. siger:

  Hej.
  Jeg har fået et problem i mit InDesign. Når jeg kopierer tekst fra word-dokumenter bliver teksten og de tomme linier fremhævet med gråt, og det kommer også med, når jeg eksporterer filen til PDF – har I en idé om hvad der er galt?
  Jan Jensen

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jan,

   Du skriver at du “har fået et problem”, det har måske ikke været der før? Hvis du ikke har jaft problemet før er det måske en indstilling et sted uden at lægge mærke til det. Prøv i så fald at gendanne de orginale indstillinger i programmet og se om det ikke løser problemet:

   https://helpx.adobe.com/dk/indesign/using/setting-preferences.html

   Jeg tænker, at det måske er fordi at du indsætter med formatering. Prøv at sikre at du indsætter uden formatering.

   Mvh.