NemProgrammering.dk logo

Afsnit og afstande i Word

Word kursus » Afsnit og afstande i Word # 15
Excel kursus

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch   Video: 8:38   Lektion nr. 15 af 26

I denne video sætter vi fokus på afsnit. Værktøjer til at arbejde med afsnit findes flere forskellige steder – bl.a. på fanen Hjem, fanen Design og fanen Layout. Du lærer, hvordan du deler din tekst op i spalter, og hvordan du f.eks. kan bestemme spaltebredden. Vi ser på justering af teksten til venstre og højre, centreret og med lige margener.

Det er også muligt at ændre på både linjeafstanden og afstanden før og efter et afsnit. Afstanden kan ændres på det specifikke sted, eller i hele dokumentet – så man f.eks. altid har lang eller kort afstand efter et afsnit. Du præsenteres for de forskellige muligheder og lærer, hvordan man ved at markere teksten kan se afstanden.

Vi præsenterer muligheden for at lægge baggrundsfarve på et afsnit eller tilføje en kant eller en skygge, så afsnittet skiller sig ud fra den øvrige tekst. Vi åbner dialogboksen for kanter og skygge og ser de mange formateringsmuligheder.

Afsnit kan desuden indrykkes ved hjælp af tastaturet, via hurtig menu, men der findes også avanceret indrykning, hvor indrykningsafstanden bestemmes helt specifikt.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.