NemProgrammering.dk logo

Sådan arbejder du med billeder i Word

Word kursus » Sådan arbejder du med billeder i Word # 17
Excel kursus

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch   Video: 18:00   Lektion nr. 17 af 26

I denne video arbejder vi med billeder i word. Du introduceres til forskellige måder hvorpå du kan indsætte billeder, dels fra computeren og dels via online billedsøgning på internettet. Husk i den forbindelse reglerne for ophavsret!

Når billedet er indsat i dokumentet ser vi på mulighederne for at formatere det. Der kan sættes ramme på billedet, skygge, refleksion, 3D-rotation og meget andet. Billedet kan justeres, så det bliver skarpere eller blødere, med forskellige kunstneriske effekter og med mere eller mindre lys og kontrast. Derudover kan billedet beskæres og størrelsen på billedet kan ændres. Du lærer, hvordan du fritstiller et motiv. Dette er nemmest, hvis motivet adskiller sig tydeligt fra baggrunden.

Vi kigger dernæst nærmere på placering af billedet, dels på dokumentsiden og dels i relation til den omgivende tekst. Det sidste kaldes tekstombrydning og billedet kan f.eks. placeres inde midt i teksten, mellem linjerne, på linje med teksten, foran og bagved teksten.

Til sidst indsætter vi en video dokumentet, eller i virkeligheden bare et billede og et link til videoens placering – f.eks. på youtube, eller en specifik hjemmeside, hvorfravideoen afspilles.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

 • Kirsten Merrild siger:

  hvor finder jeg det wordprogram, som er anvendt i undervisningsvideoen?

 • Kirsten Merrild siger:

  jeg har lige fået win 10, og det wordprogram, jeg kan finde her, har slet ikke de mange muligheder for billedredigering, som vises på denne video – hvorfor ikke det?

  1. hans chr. lind siger:

   jeg vil gerne indsætte flere billeder på samme side i et word dokument , men når jeg prøver at placere dem på bestemte pladser flyver de rundt på siden , hvad gør jeg for at de bliver der hvor jeg gerne vil have dem ?