NemProgrammering.dk logo

Kildestyring, kildefortegnelser, indeks og citatsamlinger i Word

Word kursus » Kildestyring, kildefortegnelser, indeks og citatsamlinger i Word # 11
Excel kursus

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch   Video: 9:28   Lektion nr. 11 af 26

I denne video går vi videre med referenceværktøjerne. Her er det mest værktøjer, der er relevante for opgaveskrivning eller andre længere tekster, nemlig kildestyring og kildefortegnelser, indeks, og citatsamlinger.

Mht. Kildestyring er det praktisk at nøjes med at taste en kilde ind én gang, hvis man henviser til den flere gange og også skal have den med i en kildefortegnelse til sidst. Her ser du hvordan du opretter en ny kilde, og hvordan du kan indsætte kilden i forbindelse med et citat eller en kildehenvisning. Dette kan både gøres i brødteksten umiddelbart efter citatet – eller i en fodnote. Dernæst ser vi på, hvordan en automatisk kildefortegnelse eller referenceliste kan genereres via menupunktet Bibliografi.

Mht. Indeks gælder det for lange afhandlinger eller bøger at der ofte er mulighed for at finde sidetal ikke alene på overskrifter, men også på opslagsord, som f.eks. en bestemt person eller begivenhed. Du lærer her hvordan du markerer opslagsord i teksten og indsætter et indeks.

Til sidst ser vi kort på muligheden for at oprette en citatsamling, hvor citater kan sorteres i forskellige kategorier.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.