NemProgrammering.dk logo

Sådan arbejder du med tabeller i Word

Word kursus » Sådan arbejder du med tabeller i Word # 18
Excel kursus

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch   Video: 13:13   Lektion nr. 18 af 26

I denne video sætter vi fokus på tabeller i word. Vi begynder at indsætte en tabel, hvor vi på forskellig vis kan vælge antal kolonner og rækker, samt om tabellen skal tilpasse sig indholdet eller fylde hele vinduet eller defineres specifikt. Vi kan også vælge en hurtig tabel, som allerede har både layout og indhold (f.eks. en kalender).

Vi undersøger indstillingerne for tabellayoutet og muligheder for fordefinerede designs. Vi kan også manuelt lægge skygge eller baggrundsfarve på enkelte celler, rækker eller kolonner. Ligeledes kan vi lægge kanter på tabellen og formatere disse kanter, som vi ønsker det.

Vi kommer ind på markering, visning af gitterlinjer, samt egenskaber såsom justering af indhold i cellerne, hvis man f.eks. vil have indholdet placeret midt i cellerne eller øverst til venstre. Du lærer at flette celler eller at opdele dem, fordele rækker og kolonner ligeligt, slette og indsætte flere rækker eller kolonner, samt hvad der sker, hvis man sletter en enkelt celle. Du lærer også at tegne og slette manuelt i tabellen med blyant og viskelæder, samt at vende tekstretningen.

Til sidst kommer vi ind på hvordan tabellen kan konverteres til tekst – som evt. adskilles ved tabulatortegn – og omvendt, hvordan tekst kan konverteres til en tabel.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.