NemProgrammering.dk logo

Sidehoved, sidefod og sidetal i Word

Word kursus » Sidehoved, sidefod og sidetal i Word # 19
Excel kursus

Information om denne video

Underviser: Lene Tissot Koch   Video: 13:06   Lektion nr. 19 af 26

I denne video begynder vi med at se på, hvordan man indsætter sidehoved, sidefod og sidetal. Sidehoved og sidefod kan skrives ét sted, så det vises på alle sider, og sidetal kan indsættes, så de automatisk tæller op side for side.

I sidehoved og sidefod kan man vælge nogle fordefinerede muligheder eller man kan lave sit eget med tekst, billeder (f.eks. logo), eller dokumentegenskaber såsom dokumentets titel, dato eller dokumentets forfatter.

Vi indsætter sidetal og ser på de mange muligheder for at vælge design samt formatere sidetal, så de f.eks. begynder ved et bestemt tal.

Dernæst indsætter vi en forside og ser på, hvordan denne kan formateres mht. farver, dokumentfelter, mv. Når vi indsætter en forside vil der automatisk under sidetal blive afkrydset: speciel forside, da der sjældent er sidetal på forsiden.

Vi indsætter et sektionsskift og bruger dette til at lave forskellige sidehoveder undervejs i dokumentet (f.eks. kapitelnavne), og sikrer samtidig at sidetallene fortsætter på trods af den nye sektion.

Til sidst ser vi ganske kort på mulighederne for at indsætte ligninger og symboler.

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 • Vibe Erstad siger:

  Hvordan gør jeg når jeg har 5 dele af et manuskript på 379 sider og gerne vil holde dem adskilt, men med fortløbende sidetal?
  Efter første del A, som er på 146 sider, vil jeg gerne starte anden del B med side 147, og da den er på 56 sider, ende med side 202.
  Del C vil jeg gerne starte med side 203, og da den er på 107 sider, ende med side 309.
  osv.

 • Vibe Erstad siger:

  Når jeg har 5 dele af et manuskript på ca. 375 sider, som ikke har sidetal. Hvordan gør jeg?