NemProgrammering.dk logo
nordicway webhotel

Widgets i WordPress - Sådan anvender du dem!

WordPress kursus | Gratis videoguides til WordPress
WordPress hjemmeside hjælp

Information om denne video

WordPress bog

Underviser: Thomas Iversen

Få 100% styr på WordPress - Køb WordPress Bogen 2024 her!

WordPress er på det seneste begyndt at bruge forskellige måder at oprette og arbejde med dynamiske indholdsområder, såsom widgets.

Denne video omhandler den "traditionelle" måde, men hvis du oplever at du ikke har et menupunkt omhandlende widgets, som der vises i videoen, så er det sandsynligvis fordi, at du bruger den "nye" webstedseditor. I så fald skal du starte med at se denne video og de efterfølgende 4 videoer, hvor der vises, hvordan du i den nye editor indsætter indholdsområder, som fungere lige som widgets.

I denne videovejledning vil vi kigge på Widgets i WordPress. Widgets er elementer som du kan indsætte i forudbestemte widget-området på din hjemmeside. I et typisk WordPress tema vil der som minimmum være et widget område til venstre (left sidebar) og i bunden (footer) på siden. I disse område kan du så indsætte forskellige elementer såsom en kalender, oversigt over nyeste indlæg, eller et login område.

Derudover kan man også indsætte HTML kode direkte i et af disse widget-områder via en tekst widget. I denne video vil vi udover at give dig en generel viden om widgets også vise dig et lille trick til, hvordan du nemt kan lave en tekst widget med HTML kode uden egentlig at kunne skrive HTML.

Video tags:

Denne video relaterer til emner såsom: WordPress kursus, gratis kursus, WordPress for begyndere, WordPress guide, WordPress hjemmeside, WordPress vejledning, WordPress tutorial, installation af WordPress, kom i gang med WordPress, widgets, widget områder, tips til tekst widget.

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv herunder og vi eller en anden lœser vil svare hurtigst muligt!

Url´er bliver automatisk omdannet til links (nofollow).

kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
MarianneO    05-08-2021

Jeg skal lægge et foto af facebooks logo på hjemmesiden og linke til en fb-side. Men hvordan. Det er vist en widget, ikke?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Kirstine    18-04-2020

Jeg er ny på området og har et par spørgsmål til hvordan og hvad man kan på wordpress. Jeg vil gerne skifte teksten i min header fx hjem, kontakt, om mig osv. ud med billeder man kan klikke på og komme til den gældende side. Kan man det i wordpress og hvordan? Yderligere kan man også indsætte levende "billeder"? som fx en globus der spinder rundt?? Og hedder disse "billeder" widgets eller er det noget andet? Tak på forhånd. Vh Kirstine


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Thomas    25-07-2019

Hej Kai, Når du søger efter temaer, kan du under "feature fileter" her https://da.wordpress.org/themes/ vælge om du kun vil se temaer med 3 kolonner :-) Mvh.


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Kai Riesendorf    21-07-2019

Kan I nævne navnet på et eller flere temaer/skabeloner indenfor WordPress, som giver en mulighed for at bringe widgets/reklamer både i højre og venstre margen?


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Patricia    15-07-2019

Hej! Jeg kan ikke se mine opdateringer i mine sidebars inde på min side. Der er kun et søgefelt. Jeg har trukket alle de widgets, jeg gerne vil have over, men det dukker ikke op?! Hvad gør jeg forkert? På forhånd tak. VH Patricia


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Sara    09-05-2019

Hej :) Jeg kan ikke få lov til at installere Woocommerce. Den skriver blot: opdatering mislykkedes! Hvad kan det være der går galt? Mvh. Sara


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Janet    28-10-2015

Hej Tak for gode videoer. Jeg har et enkelt spørgsmål. Jeg vil gerne vælge mellem forskellige sidebars, hvilket er muligt i temaet Inovado. Hvordan finder jeg "Sidebar Shortcode", som bruges i sideopsætningen på den enkelte side (Kontrolpanelet/ Sider/Page settings for den enkelte side? Mvh Janet


kommentar på NemProgrammering.dk - lav din egen hjemmeside
Simon Graves    10-03-2015

Tak for dejlig video. Er ved at ændre min HTML hjemmeside til WP www.simongraves.dk