NemProgrammering.dk logo

Alt det du ikke må!

SEO kursus » Alt det du ikke må! # 7
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Alt det du ikke må!
Inkluderet:
Livstidsadgang
33 videolektioner
8 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 08:37   Lektion nr. 7 af 34

I denne video skal vi se på alt det du aldrig må gøre, når du laver SEO på dine sider. Optimerer du dine sider forkert, eller bruger du tricks, som du måske synes er smart, men som er imod Google´s retningslinjer, så risikerer du at skade din side for altid. Google slår nemlig hårdt ned på alle som prøve at snyde sig til en høj placering i deres søgeresultater også selvom man nogle gange slet ikke ved, at man har lavet noget, som er imod deres regler.

Det er derfor vigtigt, at du ved hvad man må og hvad man ikke må, når man optimerer sine sider, så du ikke går ud og laver noget, som du i god tro tror er ok, men som senere viser sig at være imod Google´s retningslinjer. Vi skal blandt andet se på duplicate content, skjult tekst og links, overdrevent brug af søgeord, forkert brug af meta titler og meta beskrivelser samt popups/spam.

Er du i tvivl om en metode, som du selv har brugt på din egen side, er imod Google´s retningslinjer, skal du være velkommen til at forklare, hvad du har gjort i kommentarfeltet nedenfor (vedlæg evt. et link til siden, hvor du har gjort det). Så skal vi nok så hurtigt vi kan, komme med vores vurdering af, om det du har gjort, er ok i Google´s øjne.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Michael K. siger:

  Er CHAT GPT AI unikt content? Måske et relevant spørgsmål her anno 2023 hvor universitets professorer siger den (Chat GPT) kan bestå en PhD grad som et menneske uden anmærkninger 😄

  1. Thomas I. siger:

   Hej Michael,

   Det er uden tvivl et relevant spørgsmål.

   Så længe Google ikke kan se, at det er AI-content, så tæller det nok lige så meget som noget et menneske har skrevet, men spørgsmålet er nok om de med tiden vil sænke den påvirkning content kan have på ens ranking, da content jo kan være lavet af en robot. Fokus vil nok være på andre faktorer i fremtiden.

   Mvh.

 • thomas a. siger:

  Hej Thomas

  Mit websites SPAM score er gradvist øget over tid.
  Jeg købte nogle backlinks på Fiverr, hvilket nok var en fejl, selvom sælgeren havde over 5.000 gode anmeldelser. 6 måneder efter gik SPAM score op, men jeg ved ikke med sikkerhed, om det er derfor.

  Det kan jo også være internt på sitet. Men nu har jeg disavow fiverr-backlinks for 1,5 måned siden. SPAM score er stadigvæk 59 %!

  Ifølge Moz så har jeg mange 4xx fejl, fordi jeg har slettet mange af de gamle indlæg. Men det var indlæg, som alligevel ikke havde noget trafik. Så ingen vil nogensinde lande på de indlæg eller nu på en 4xx page.

  Har disse 4xx fejl indvirkning på SPAM score, og er det nødvendigt, at jeg får fixet dem, hvis SPAM score skal reduceres?

  Måske er der andet, jeg også kan gøre? Det er pænt irriterende, fordi det jo påvirker sitets ranking, og de nu 2500 månedlige brugere kan måske blive til væsentligt flere bare ved at minimere den SPAM score!

  Mvh.
  Thomas

  1. Thomas I. siger:

   Hej Thomas,

   Hvor får du en spam-score fra? Det er ikke noget jeg har brugt før.

   Det er generelt en rigtig dårlig idé at købe links på den måde – det er sjældent noget man vinder noget ved, men det har du nok allerede fundet ud af. Det burde dog løse det, at du har disavowed the hele.

   Mvh.

   1. thomas a. siger:

    Hej Thomas

    Spam scoren har jeg set på Moz og https://websiteseochecker.com/bulk-check-page-authority/#arearesult.

    Efter disavow på de giftige backlinks er Spam score uændret, så ved ikke rigtig, hvad jeg ellers kan gøre. Så er der de der 404 fejl, som måske også kan påvirke Spam scoren.

    Men det var bare, hvis du havde kendskab til spam score og evt. havde nogle smarte tricks til at få spam score ned.

    1. Thomas I. siger:

     Jeg har som sagt aldrig arbejdet med en spamscore, og websiteseochecker.com ser umiddelbart ikke særlig seriøst ud.

     Jeg tror helt ærligt ikke at du skal bekymre dig så meget om det. Så længe du har sørget for at disavow de links, så er det fint. Husk på at det kun er Google der ved, at du har lavet disavow på dem, så det er nok derfor at de to andre stadig mener dit site er spammy.

     Mvh.

 • David D. siger:

  hvad er store mængder tekst? og er det ok bare at ændre hist og her i teksten for at undgå duplicate? jeg skal nemlig have noget fra en hjemmeside, jeg sevl har skrevet, over på en anden side

  1. Thomas I. siger:

   Hej David,

   Hvis du kopiere fra ét domæne til et andet, vil jeg klart anbefale at omskrive teksten helt.
   Hvis det er tekst, som du genbruger på samme site, er det ok at tage hele sektioner, men det afhænger selfølgelig af den samlede teksts længde. At genbruge 200 ordret fra en anden tekst på 2000 ord er fint nok, men at genbruge 200 ord fra en anden tekst på 300 ord, gør at teksterne stort set er ens.

   Mvh.

 • Christoffer K. siger:

  Har nogle spørgsmål til selve SEO delen efter jeg har set noget af kurset. Jeg benytter WordPress og Elementor.

  1. Jeg har skjult nogle tekster på tablet/mobil som kun vises på computer osv.. Bliver dette også straffet?

  2. Har en del kategori sider hvor jeg går efter lokalitet. Du får lige eksempler:
  https://barepuds.dk/vinduespudser-aarhus/
  https://barepuds.dk/vinduespudser-kobenhavn/

  Teksterne vil blive skrevet om, så der ikke står det samme. Men hvor meget forskellige skal de være? Har 30 sider med forskellige by navne og det virker som en meget tung opgave hvis der ikke må stå de samme ord.

  3. Hvor meget forskel skal der være på meta titler og beskrivelser? Har jo som sagt mange sider hvor kun bynavnet er ændret, men indholdet skal være samme..

  Håber du kan hjælpe med de spørgsmål jeg har fået indtil videre.

  Mvh
  Christoffer Kristensen

  1. Thomas I. siger:

   Hej Christoffer,

   Til dine spørgsmål.

   1. Nej det bliver det ikke. Det er ganske normalt og faktisk anbefale sit indhold og layout til andre enheder, så det fungerer optimalt, og her giver det nogle gange mening at skjule noget tekst, som det ikke er plads til.

   2. Det fungerer bedst, hvis tekster er 100% forskellige. Det samme gælder meta-titler og beskrivelser. Dog kan det godt give god mening at lave enkelte sektioner, hvor man f.eks kan bede om et tilbud éns på alle sider, men som standard er forskellig tekst klart at foretrække.

   3. Samme svar som oven for – de må gerne være forskellige. Nogle kan måske være ens på nær bynavnet, men prøv at variere det lidt. Du kan måske have 6-8 forskellige “skabeloner” og så bruge dem ligeligt mellem by-siderne.

   Mvh.

 • Janni P. siger:

  Nu fortæller du om, at pop-up reklamer kan være en dårlig idé.. Det er ellers nu blevet meget populært at have en pop-up på sin hjemmeside om fx tilmelding til nyhedsbrev, gratis e-bog m.m. Hører dette også ind under “Alt det du ikke må gøre”, hvor Google straffer en? Nogle gange gemmer hjemmesider også krydset så meget, at man lige skal lede en ekstra gang for at få lukket den ned :-)

  1. Thomas I. siger:

   Hej Janni,

   Google begynder fra 2021 at slå hårdere ned på pop-ups, der er invasive, så du kan godt have popups på din side, hvis de er lavet ordentligt og ikke fylder hele siden og er svære at lukke. Det er dog lidt at tage en chance, da du ikke ved, hvad Google vil synes om dem. Se deres retningslinjer her: https://webmasters.googleblog.com/2016/08/helping-users-easily-access-content-on.html

   Mvh.

 • mikal r. siger:

  Hej igen,-
  jeg har en side hvor jeg sælger lammeskind. Og alle lammeskind er jo unikke. Så derfor har jeg typisk mere end 100 forskellige Økogarvede Islandske Lammeskind i min kategori med “Øko Island”. Til hver vare (unikke skind) bruger jeg jo samme beskrivelse og tejst om skindet, da den er universel for de økogarvede Islandske Lammeskind.
  Er det dublicate content?
  Skal jeg bede googl om at se bort fra alle mine varer :-(

  Mikal, skindoguld.dk

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mikal,

   Jeg synes ikke du skal bede google se bort fra dem, men du skal nok ikke regne med at teksten kommer til at tælle så meget, da den bruges på flere sider. Husk på, at det bliver først dublicate content, når indholdet findes på flere forskellige hjemmesider. I dit tilfælde er det jo på flere forskellige sider, men på den samme hjemmeside.

   Du skriver at de er unikke, hvad gør dem unikke? Måske du kan skrive noget om hvert skidt f.eks. farve mønster osv? Alternativt ville jeg blot droppe at gøre noget ud af de enkelte sider til hvert skind, og istedet fokusere på at lave én kategori med alle skinnene på, hvor du får skrevet en masse unik tekst.

   Mvh.

 • Mikael N. siger:

  Super fine videoer(so far). Håber også det er relevant her i 2018.

  Med hensyn til duplicate content.

  Jeg har en hjemmeside i visma avendo, men det er ikke SEO optimeret + andre funktioner ikke medfølger og derfor er jeg ved at flytte min hjemmeside til WordPress(når jeg har hittet ud af hvordan det virker). Hvis jeg kopier min tekst derfra og over på min nye hjemmeside vil Google stadig se på det som Duplicate Content?

  tak og jeg ser frem til dit svar

  Mvh
  Mikael

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mikael,

   Det vil ikke være dublicate content, hvis dit content ikke ligger dobbelt på nettet. Det går jeg ikke ud fra det vil gøre, da du jo sandsynligvis opretter din WordPress side på samme domæne og blot opretter dit indhold igen.

   Det her med at skiftet system og bibholde ens rangeringer i Google er dog ikke noget man lige gør. Det er vigtigt at når du skifter til WordPress, at de sider/url´s du havde på den gamle side matcher de nye du laver.

   Så hvis du på din gamle side havde minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget, så skal du med WordPress lave en side magen til med samme url “minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget” og hvor du placere det samme indhold.

   HVis du på den nye side laver en helt ny url og smider indholdet fra den gamle side herpå, vil Google se det som en ny side og de rangeringer den gamle side måtte have vil forsvinde, da den jo ikke eksisterer længere.

   Hvis du ikke er i stand til at genskabe dine url´er 1:1, så sørge for at lave nogle 301 redirects til de nye sider således at minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget (din gamle url) redirecter til minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget-med-en-anden-url (ny side).

   På den måde fortæller du Google at sidens indhold nu findes på en ny url, men det bedste vil selvfølgelig være, hvis du kan bibeholde dine url´s med WordPress.

 • Joachim R. siger:

  Vi har på vores side en masse produkter, som er en metervarer. Under alle disse produkter har vi en beskrivelse, som fortæller kunden at de kan købe varen i enheder af 10 cm. Denne tekst går jo igen på rigtig mange sider. Vil det blive betragtet som duplicate content og var det smartere at indsætte det som et billede så?
  Mvh Joachim

  1. Thomas I. siger:

   Hej Joachim,

   Hvor meget tekst snakker vi om, og er der andet tekst på produkterne, som er forskelligt fra produkt til produkt?

   Google er godt klar over, at man på webshops vil genbruge f.eks. producenbeskrivelser osv. og det vil i derfor ikke blive straffet for. I værste fald vil Google blot set bort fra de genbrugte tekster og fokusere på det indhold der er unikt på jeres produkter.

   Problemet opstår typisk, når hele sider med overskrifter og lange brødtekster er ens på tværs af forskellige domæner. I jeres tilfælde er teksterne jo ens på det samme domæne, og der sandsynligvis stadig unikt indhold på de forskellige produkter.

   Så mit umiddelbare svar vil være, at det ikke vil blive betragtet som duplicate content. Jeg ville beholde jeres tekster som de er og så ellers forsøge at tilføje lidt ekstra indhold, som er unikt på de forskellige produkter.

   Håber det var svar på dit spørgsmål.