NemProgrammering.dk logo

Alt det du ikke må!

SEO kursus » Alt det du ikke må! # 7
Denne video kræver medlemskab
Læs mere!
Alt det du ikke må!

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 08:37   Lektion nr. 7 af 34

I denne video skal vi se på alt det du aldrig må gøre, når du laver SEO på dine sider. Optimerer du dine sider forkert, eller bruger du tricks, som du måske synes er smart, men som er imod Google´s retningslinjer, så risikerer du at skade din side for altid. Google slår nemlig hårdt ned på alle som prøve at snyde sig til en høj placering i deres søgeresultater også selvom man nogle gange slet ikke ved, at man har lavet noget, som er imod deres regler.

Det er derfor vigtigt, at du ved hvad man må og hvad man ikke må, når man optimerer sine sider, så du ikke går ud og laver noget, som du i god tro tror er ok, men som senere viser sig at være imod Google´s retningslinjer. Vi skal blandt andet se på duplicate content, skjult tekst og links, overdrevent brug af søgeord, forkert brug af meta titler og meta beskrivelser samt popups/spam.

Er du i tvivl om en metode, som du selv har brugt på din egen side, er imod Google´s retningslinjer, skal du være velkommen til at forklare, hvad du har gjort i kommentarfeltet nedenfor (vedlæg evt. et link til siden, hvor du har gjort det). Så skal vi nok så hurtigt vi kan, komme med vores vurdering af, om det du har gjort, er ok i Google´s øjne.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Mikael N. siger:

  Super fine videoer(so far). Håber også det er relevant her i 2018.

  Med hensyn til duplicate content.

  Jeg har en hjemmeside i visma avendo, men det er ikke SEO optimeret + andre funktioner ikke medfølger og derfor er jeg ved at flytte min hjemmeside til WordPress(når jeg har hittet ud af hvordan det virker). Hvis jeg kopier min tekst derfra og over på min nye hjemmeside vil Google stadig se på det som Duplicate Content?

  tak og jeg ser frem til dit svar

  Mvh
  Mikael

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mikael,

   Det vil ikke være dublicate content, hvis dit content ikke ligger dobbelt på nettet. Det går jeg ikke ud fra det vil gøre, da du jo sandsynligvis opretter din WordPress side på samme domæne og blot opretter dit indhold igen.

   Det her med at skiftet system og bibholde ens rangeringer i Google er dog ikke noget man lige gør. Det er vigtigt at når du skifter til WordPress, at de sider/url´s du havde på den gamle side matcher de nye du laver.

   Så hvis du på din gamle side havde minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget, så skal du med WordPress lave en side magen til med samme url “minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget” og hvor du placere det samme indhold.

   HVis du på den nye side laver en helt ny url og smider indholdet fra den gamle side herpå, vil Google se det som en ny side og de rangeringer den gamle side måtte have vil forsvinde, da den jo ikke eksisterer længere.

   Hvis du ikke er i stand til at genskabe dine url´er 1:1, så sørge for at lave nogle 301 redirects til de nye sider således at minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget (din gamle url) redirecter til minhjemmeside.dk/en-artikel-om-noget-med-en-anden-url (ny side).

   På den måde fortæller du Google at sidens indhold nu findes på en ny url, men det bedste vil selvfølgelig være, hvis du kan bibeholde dine url´s med WordPress.

 • Joachim R. siger:

  Vi har på vores side en masse produkter, som er en metervarer. Under alle disse produkter har vi en beskrivelse, som fortæller kunden at de kan købe varen i enheder af 10 cm. Denne tekst går jo igen på rigtig mange sider. Vil det blive betragtet som duplicate content og var det smartere at indsætte det som et billede så?
  Mvh Joachim

  1. Thomas I. siger:

   Hej Joachim,

   Hvor meget tekst snakker vi om, og er der andet tekst på produkterne, som er forskelligt fra produkt til produkt?

   Google er godt klar over, at man på webshops vil genbruge f.eks. producenbeskrivelser osv. og det vil i derfor ikke blive straffet for. I værste fald vil Google blot set bort fra de genbrugte tekster og fokusere på det indhold der er unikt på jeres produkter.

   Problemet opstår typisk, når hele sider med overskrifter og lange brødtekster er ens på tværs af forskellige domæner. I jeres tilfælde er teksterne jo ens på det samme domæne, og der sandsynligvis stadig unikt indhold på de forskellige produkter.

   Så mit umiddelbare svar vil være, at det ikke vil blive betragtet som duplicate content. Jeg ville beholde jeres tekster som de er og så ellers forsøge at tilføje lidt ekstra indhold, som er unikt på de forskellige produkter.

   Håber det var svar på dit spørgsmål.