NemProgrammering.dk logo

Robots.txt, breadcrumbs og rel=’canonical’ (Teknisk SEO)

SEO kursus » Robots.txt, breadcrumbs og rel=’canonical’ (Teknisk SEO) # 13
Inkluderet:
Livstidsadgang
33 videolektioner
8 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 21:34   Lektion nr. 13 af 34

I denne videolektion skal vi igang med nogle af de lidt mere tekniske SEO-emner. Vi skal kigge på robots.txt filen, breadcrumbs og rel=”canonical”, som alle kan betegnes som emner indenfor teknisk SEO.

Robots.txt er en fil, som alle hjemmesider bør have. Den hjælper Googler med at indeksere din hjemmeside, så det er de rigtige sider, som Google bruger tid på at vise i deres søgeresultater. Vi viser, hvordan du bruger en robots.txt fil. Vi kigger også på en række eksempler på, hvordan andre hjemmesider bruger robots.txt filen.

Vi skal desuden kigge på breadcrumbs, som er vigtige for navigationen på din side, og sidst men ikke mindst, så skal vi tage et kig på rel=”canonical”, som er et tag du skal bruge på sider med samme indhold. Rel=”canonical” er et tag som hjælper Google med at forstå, hvilken side der er “hovedsiden” for dit indhold. Ved at bruge rel=”canonical” undergår du, at Google bliver forvirret over sider med ens indhold. Vi giver dig konkrete eksempler på brug af rel=”canonical”, så du selv kan tjekke om din egen side bruger det korrekt.

I næste video skal vi arbejde videre med teknisk SEO. Vi skal se, hvorfor SSL er vigtigt for din sides SEO, og hvordan du kan implementere SSL det på din egen side, hvis du eksempelvis bruger WordPress.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Michael K. siger:

  Hej Thomas,

  Jeg har ikke selv brug for det men, måske sidder der nogen derude der gerne vil have din anbefaling til et wordpress plug-in så de kan få breadcrumbs på deres website. 🙏

 • Søren dahm J. siger:

  Angående rel=”canonical”
  på min side http://www.hjerteslaget.dk/uddannelse.php har jeg et link til en side, som loader forskelligt content. linket er:
  /uddannelse.php?uddannelse=d0w4Q3EwejlaK0h0WjJpb09NYVBUQT09
  /uddannelse.php?uddannelse=aWQ3ZG80WVpERkhXZERMSGg3SVNGUT09
  hvilken indflydelse har det på googles bot?

  Med venlig hilsen
  Søren Jacobsen

  1. Thomas I. siger:

   Hej Søren,

   Google er generelt ikke vilde med sider, hvor det meste af content skifer alt efter hvad man trykker på. Det er ihvertfald ikke en side, de vil indeksere, hvor hvad skal den lige indekseres under, når indholdet er forskelligt.

   Det parameter du bruger i url´en ser Google ikke som en ny side, så de to sider du beskriver vil ses som en og samme side, men forskelligt indhold.

   Mvh.

   1. Søren dahm J. siger:

    Hej Thomas, tak for hurtig respons :-)
    Så istedet for at have en side der i princippet generer 18 forskellige side, som ikke blive indekseret, er det bedre at lave de 18 sider manuelt med et korrekt link?

    Hilsen Søren

    1. Thomas I. siger:

     Hej Søren,

     Fra et SEO-perspektiv, ja :-)

     Mvh.

 • Rikke N. siger:

  Hej,

  Ser dette rigtigt ud for dig?
  https://www.rikkenordahl.dk/robots.txt