NemProgrammering.dk logo

Hastighed og mobilvenlighed

SEO kursus » Hastighed og mobilvenlighed # 8
Inkluderet:
Livstidsadgang
33 videolektioner
8 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 13:31   Lektion nr. 8 af 34

Hastigheden på din side har stor betydning for, hvor du bliver placeret i søgeresultaterne. Hvis du var Google, ville du så placere sider højt i resultaterne, hvor folk skal sidde og vente 5-7 sekunder på at se siden? Nej vel… Din side skal være hurtigt, det er både vigtigt for Google, men også for de besøgende.

I denne videolektion ser vi på, hvordan du tester din side, og tjekker om den er for langsom. Vi ser også på, hvilke tiltage du kan sætte i gang for at gøre din side hurtigere.

Vi skal desuden se på mobilvenlighed. Google går meget op i at en side skal kunne ses på alle skærmstørrelser, og faktisk giver Google et lille rankingboost til de sider, som fungerer godt på f.eks. smartphones. Vi viser, hvordan du tester din side for mobilvenlighed, og giver dig samtidig en række mulighed for, hvordan du gør din side mobilvenlig.

I næste video skal vi igang med et meget centralt emner indenfor SEO, nemlig linkbuilding. Linkbuilding er faktisk så stort et emne, at vi næsten kunne have lavet et helt kursus kun om dette. Derfor har vi også dedikeret 4 videolektioner til emnet, så vi er sikre på at komme omkring de vigtigste teknikker og metoder.

Har du spørgsmål til videoens indhold, skal du være velkommen til at skrive til os i kommentarfeltet nedenfor.

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • Andrea K. siger:

  Hej :-)
  Hvis jeg gerne selv vil lære at gøre min side mobilvenlig, har i så nogle kurser der går mere i dybden med det?

 • Amalie A. siger:

  I skriver selv følgende:
  “Vi holder løbende øje med, at vores Premium kurser er 100% up to date. Du kan derfor trygt regne med, at når du køber adgang, så vil videoerne være opdateret og tidssvarende.”

  Dette lader dog desværre ikke til at være tilfældet, da Google Analytics ikke ser ud som i denne video længere. Jeg har nu siddet ret længe efterhånden for at prøve at finde frem til hvordan jeg finder de hastigheds relaterede info du viser 4½min inde i videoen, og jeg kan simpelthen ikke finde frem til det.

  Kan nogen forklare hvordan dette findes i den nuværende version af Google Analytics? Hvis det da overhovedet kan findes længere?

  Beklager den hårde tone, men det er dælme frustrerende når man ikke føler at man får hvad man er blevet lovet, i dette tilfælde et “opdateret og tidssvarende” SEO kursus, efter man har betalt for det…

  1. Thomas I. siger:

   Hej Amalie,

   Tak for dit spørgsmål.

   Jeg bruger den seneste version af GA og her findes websitehastighed altså stadig under Adfærd -> Websitehastighed -> Oversigt.

   Er det nogle af de punkter du ikke kan finde? Måske du ikke har fuld adgang til den ejendom du arbejder på?

   Du kan prøve at uploade et billede i via f.eks. https://imgbb.com/, så kan jeg se, hvordan din GA ser ud.

   Mvh.

   1. Amalie A. siger:

    Hej igen,

    Det kan jeg ikke forstå… Jeg har fuld administrator adgang på den ejendom jeg sidder inde på (jeg er logget ind på den bruger den er oprettet af), så skulle mene jeg kan se alt? Men jeg kan på trods af dette ikke engang finde frem til “Adfærd”?

    Og jeg kan heller ikke finde det ved at bruge søgebaren i Google Analytics, og alt jeg finder frem til ved at søge efter det på Google er forældet information der forklarer hvordan jeg kan finde det i den sidste Google Analytics version før den nuværende.

    Jeg har uploaded et billede af mit Google Analytics som du foreslog, det kan ses via dette link:
    https://ibb.co/SJnHxGK

   2. Amalie A. siger:

    Hmm, jeg antager at min sidste kommentar hertil er blevet overset, så skriver lige igen for at gøre opmærksom på den.

    1. Thomas I. siger:

     Hej Amalie,

     Beklager det sene svar.

     Du har ret, der er kommet en ny version af Google Analytics, men det er kun nye konti der kommer på dem, og det er derfor jeg ikke har den, da mine sites har brugt GA i mange år.

     jeg ved derfor faktisk ikke hvor du finder den givne funktion, men da den er ret central tænker jeg, at det næsten må være til at finde et sted.

     Jeg har skrevet ned at få kurset opdateret i 2022.

     Mvh.

 • Gitte J. siger:

  Søgesiden på google omkring mobilvenlighed hedder i april 2020: https://search.google.com/test/mobile-friendly

 • Sandra N. siger:

  Synes det er ærgerligt at det ene link i viser her der ikke virker. Kan ikke åbne siden https://search.google.com/search-console/mobile-friendly får en side frem hvor der står

  “404. Det er en fejl.

  Den anmodede webadresse blev ikke fundet på denne server. Det er alt, vi ved”

  Er der en anden side man kan bruge fremfor det her ?

  1. Sandra N. siger:

   Jeg fandt svaret ved at se videre, vil bare være fint også at få googles mening :)