NemProgrammering.dk logo

Sådan forbedrer du helt konkret din sides load-hastighed med Page Insights

SEO kursus » Sådan forbedrer du helt konkret din sides load-hastighed med Page Insights # 30
Inkluderet:
Livstidsadgang
35 videolektioner
8 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 22:53   Lektion nr. 30 af 36

I en tidligere lektion kiggede vi på, hvordan din sides load-hastighed har en stor indflydelse på dine placeringer i Google. Det er jo klart, at Google hellere vil vise en side der vises på 1 sekund end en side der tager 4 sekunder om at loade – det handler om brugeroplevelsen, og derfor skal din side være hurtig!

I denne videolektion kigger vi på, hvordan du helt konkret kan forbedrer hastigheden på din side. Vi anvender Google´s eget værktøj kaldet Page Insights til at få analyseret vores side for ting som potentielt kan optimeres og derved give en bedre load-hastighed. Efter analysen af eksempel-hjemmesiden, skal vi slavisk igang med at gennemgå de forskellige punkter.

Du vil altså i denne video lære, hvordan du helt konkret løser de problemer som Google har fundet på din hjemmeside.

I videoen bruger vi blandt andet FileZilla, som du kan finde en guide til her.

Derudover bruger vi i løbet af videoen en række online kompressions-services. Disse finder du links til herunder:

Kun medlemmer af vores SEO-kursus kan se denne liste. Læs mere her

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

  • Helle S. siger:

    Hej Thomas

    Tak for en god og informativ video.

    Nu har PageSpeed jo ændret interface siden videoen blev lavet, så jeg har et spørgsmål, til et af de optimeringsmuligheder jeg får ved test af min hjemmeside.
    Der hvor jeg kan hente mest hastighed er ved at “Fjerne ressourcer til blokering af gengivelse”. Hvordan gør jeg det?

    Mvh.
    Helle Suhr

    1. Thomas I. siger:

      Hej Helle,

      Ja Google valgte desværre at lave en opdatering kort efter, at jeg havde optaget videoen, men synes nu stadig mange af tingene er de samme, det er bare en lidt anden præsentation.

      I forhold til “Fjerne ressourcer til blokering af gengivelse” så er det relativt teknisk. Har du læst det her? https://developers.google.com/web/tools/lighthouse/audits/blocking-resources

      En ting du kan gøre er at sørge for, at det ikke er al CSS og JavaScript der f.eks. loades på din side hver gang, men kun det CSS der rent faktisk skal bruges. Hvis du f.eks. har en funktion der bruger noget JS på én side, så er der ingen grund til at loade dette JS på alle sider, men kun de side, hvor det rent faktisk bliver brugt.

      Det samme gælder CSS, hvor du kan vælge at splitte dine CSS filer op og kun bruge de filer der er nødvendige på de forskellige sider. Du kan også skyde din CSS ud inline, således, at det kun er den mest nødvendige CSS der indlæses på siden.

      Så ja, det hander i bund og grund om, at du skal begrænse din CSS og JS filer, således at du kun bruge dem der er højst nødvendige for den givne side.

      Mvh.
      Thomas

      1. Helle S. siger:

        Hej Thomas

        Tak for dit svar.

        Ja, det meste fra din video er stadig brugbart. Har da også været i gang med at komprimere billeder og mininere CSS :-)
        Men som sagt er der på min side mest at hente ved at “Fjerne ressourcer til blokering af gengivelse”, så de andre tiltag har desværre ikke givet så meget på hastigheden.

        Jeg har kigget på det link, du har sendt. Det ser desværre lidt for teknisk ud, til at jeg har mod på at kaste mig ud i det på egen hånd. Det er lidt ærgerligt, for mit hovedformål med at købe kurset var netop at få hjælp til at optimere hastigheden på min hjemmeside. Det er jo en meget vigtig parameter for, hvordan Google placere ens side i søgeresultaterne.
        Kan du anbefale en, der kan hjælpe mig?

        Mvh.
        Helle

        1. Thomas I. siger:

          Hej Helle,

          Jeg har en kollega, som måske godt kan hjælpe dig. Det kommer dog meget an på, hvor meget du allerede selv har lavet, for hvis du selv har nået et godt stykke, så er det ikke sikkert, der er kan optimeres ret meget mere. Du kan kontakte os på info@instance.dk med en beskrivelse af opgaven, så tager vi et kig på det.

          Husk på, at testen hos Google kun kigger på de tekniske ting på din side, og du kan således have en hurtig side, selvom du har ressourcer, der blokerer gengivelsen. Så du må ikke hænge dig alt for meget op i testen, men se på, hvor hurtig din side rent faktisk er. Brug f.eks. Pingdoom tools til at teste hastigheden, og husk at vælge en server tæt på dig.

          Mvh.

          1. Helle S. siger:

            Hej Thomas

            Tak for hjælpen.

            Jeg ser lige, om der er mere, jeg selv kan gøre og skriver derefter på mail-adressen.

            Mvh.
            Helle