NemProgrammering.dk logo

Hvad er SEO?

SEO kursus » Hvad er SEO? # 1
Inkluderet:
Livstidsadgang
33 videolektioner
8 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 13:31   Lektion nr. 1 af 34

I denne video giver vi dig en komplet og forståelig forklaring på, hvad SEO egentlig er for noget. Vi ser både på hvad SEO er og hvad SEO ikke er, og vi kommer i den forbindelse ind på, hvad forskellen på AdWords og SEO er. Er du interesseret i et kursus i AdWords, så finder du kurset her: AdWords kursus for begyndere.

Vi skal også se på de to grundlæggende områder inden for SEO, nemlig onsite og offsite SEO. Vi gennemgår kort, hvilke emner og discipliner indenfor SEO der gemmer sig bag de to områder. I løbet af kurset vil vi kommer nærmere ind på hvert enkelt område af onsite og offsite SEO, og denne video giver dig således blot et overblik over de to.

Til slut i videoen gennemgår vi, hvorfor SEO er så vigtigt, og hvordan optimering til søgemaskinerne kan bringe værdi for din virksomhed. Vi skal f.eks. se, hvordan fordelingen af kliks er på en typisk søgeside, og hvad du således kan forvente at få af trakfik alt afhængig af, om du ligger nummer 1, 2, 3 eller måske 4 i Google.

Har du spørgsmål til denne lektion, kan du stille dem herunder. Vi svarer typisk indenfor få timer. Alle spørgsmål og kommentarer er velkomne!

Spørgsmål og kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

 • Tatina Dalsborg siger:

  Du skriver at denne video er gratis – Men det er den så ikke alligevel, og du havde mig næsten.

  1. Thomas I. siger:

   Hej Tatina,

   Ovenstående video skulle meget gerne være gratis, men hvis du havde forventet at hele kurset var gratis, så kan jeg godt forstå at du måske er blevet skuffet. Det synes jeg dog heller ikke der bliver lovet nogen steder.

   Mvh.

 • Per Nielsen siger:

  Hvor opdateret er dit kursus her i 2022?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Per,

   Kurset holdes løbende opdateret – så du kan regne med at indholdet er relevant :-)

   Mvh.

 • Ingunn Borren siger:

  Hej Thomas

  Jeg har flere års erfaring med SEO, men jeg har ikke arbejdet konkret med det i fem år. Det betyder, at jeg har brug for en opdatering på området, både ift. algoritmen (jeg tænker hovedsagelig Google) og Google Analytics.

  Vil kurset være noget for mig, eller er det for grundlæggende?

  Mvh. Ingunn Borren

  1. Thomas I. siger:

   Hej Ingunn,
   Jeg tænker helt sikkert du kan få noget ud af kurset, da det går en del mere i dybden med SEO end hvad man ellers lærer på andre kurser og i guides på nettet.
   I forhold til GA, er dette ikke en del af dette kursus. Her kan du i stedet set vores gratis kursus her: https://www.nemprogrammering.dk/wp/google-analytics-kursus/

 • Jan Rossing siger:

  Hej Thomas

  Jeg er vinduespudser i Værløse. Og har min egen hjemmeside Pudserklubben.dk … Når jeg går ind på google trend …. søger på vinduespudser i værløse…..eller København siger den der er ikke nok tal./søger…. den kan kun vise en oversigt….ved vinduespudser, polering og billig vinduespudser….. så har man jo meget svært ved at vælge gode søgeord hvis der kun er 3 muligheder. Selvom folk også tit søger på vinduespudsning/polering også deres egen by……
  så forsvinder muligheden for at man skal kaste sig ud i gode nye søgeord……eller. !!!!!

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jan,

   Google Treds er hovedsageligt noget du skal bruge til at finde treds og bredere ideer til nye søgeord, ikke helt konkrete søgeord som “vinduespudser i værløse”. Data på sådanne søgninger findes ikke i Google Trends, da det er for specifikt – her skal du istedet bruge søgeords-planlæggeren i AdWords. Det lærer du at gøre i video 3.

   Mvh.
   Thomas

 • Jesper siger:

  Hej Thomas

  I videoen ovenfor nævner du, at I også har et kursus i Google AdWords. Jeg kan dog ikke lige umiddelbart finde kurset her på hjemmesiden. Kan du hjælpe?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Jesper,

   Da jeg optog videoen var vores AdWords kursus under produktion, men det er desværre gået helt i stå og vi har først nu fundet en ny underviser. Der går derfor lige 1-2 måneder før end at kurset kan findes på siden.

   Jeg beklager ulejligheden!

 • Henrik T siger:

  Rigtig spændende første video! Det lover godt for resten af kurset :-)
  Hvor meget vil der blive brugt slides i forhold til praktisk eksempler fremadrettet?

  1. Thomas I. siger:

   Hej Henrik,
   Tak for dit spørgsmål.
   De fleste videoer starter med at præsentere og forklare teorien bag det givne emne via slides. Derefter går jeg videre, og viser teorien i praksis, så du kan se, hvordan det fungerer i den virkelige verden.
   Jeg håber det var svar på dit spørgsmål.
   Mvh.
   Thomas