NemProgrammering.dk logo

Optimering af indhold

SEO kursus » Optimering af indhold # 6
Inkluderet:
Livstidsadgang
33 videolektioner
8 timers undervisning
Stil spørgsmål
Kursusbevis

Information om denne video

Underviser: Thomas Mørch Iversen   Video: 15:03   Lektion nr. 6 af 34

I denne videolektion skal vi arbejde videre med onsite SEO. Vi skal i gang med måske den vigtigste del af SEO, nemlig optimeringen af sidens indhold. Indholdet er det som dine besøgende og Google kommer for at læse, og derfor er det utrolig vigtigt, at både Google og dine besøgende få en god oplevelse samt finder det de leder efter, når de læser/ser dit indhold.

Der findes en lang række ting, som du skal huske på, når du opretter dit indhold, hvis det skal være optimeret til det søgeord, som du ønsker at siden skal findes på i Google. Vi gennemgår alt hvad du bør huske, når du opretter indhold. Det gør vi ved først at forklare teorien og derefter vise, hvordan man gør i praksis. Bruger du WordPress, kan du med fordel hoppe frem til lektionen om optimering af sider i WordPress, da vi her viser præcist, hvordan du step-by-step optimere en side til et specifikt søgeord.

I forbindelse med optimeringen af dit indhold, skal vi skal blandt andet se på ting som søgeordsfrekvens, optimering af overskrifter, links, rich media og optimering af brødteksten.

Har du spørgsmål til, hvordan du bedst muligt laver dit indhold, så det rammer dine søgeord perfekt, skal du være velkommen til at skrive til os i kommentarsporet nedenfor. Vi svarer så hurtigt som muligt!

Spørgsmål og kommentarer

Kun medlemmer med adgang til dette kursus kan stille spørgsmål og kommentere. Bliv medlem her!

 • thomas a. siger:

  Hej Thomas

  Jeg har slettet en del gammelt content.
  Det har så ført til en del 4xx fejl.
  Intet af det gamle content ranker, så ingen brugere lander på en 4xx side. Påvirker disse 4xx alligevel SEO?

  Finder Google med tiden ud af, at siden er slettet, så URL’en forsvinder?

  Jeg ved ikke om der er en måde at fortælle Google at indholdet er slettet…

  1. Thomas I. siger:

   Hej Thomas,

   404 er ok, og Google skal nok forstå at indholdet nu er fjernet. Du kan dog opsætte 410 error håndtering af siderne, da denne specifikt siger, at indholdet er slettet.

   Tænker du kan finde en guide til, hvordan du kan gøre det et sted. Fandt f.eks. denne: https://www.quickonlinetips.com/archives/2014/11/http-410-error-pages-htaccess/

   Mvh.

 • thomas a. siger:

  Hej Thomas

  Jeg overvejer at slette gammelt content, som alligevel ikke ranker i søgeresultaterne. Min tanke er, at det kan optimere sitet som helhed, fordi Google ikke skal bruge tid på at crawle low-quality content, som ikke ranker.

  Hvad er din mening om dette? Kan det at slette gammelt content, der ikke ranker, føre til SEO-forbedringer?

  Mvh.
  Thomas

  1. Thomas I. siger:

   Hej Thomas

   Helt sikkert – jeg har gjort det samme selv før. Hvis du f.eks. har to sider, som måske ranker lidt på det samme, så giver det god mening, at samle dem på én side og måske viderestille den ene til den anden :-)

   Mvh.

 • Christian W. siger:

  Hej Thomas,

  Jeg har købt adgang til dit SEO kursus og har i den forbindelse et spørgsmål.
  Jeg driver virksomheden juletræ.dk hvor jeg sælger juletræer til private og virksomheder, leveret til døren. Jeg støder ind i lidt problemer med YOAST programmet.
  Bl.a. kan jeg ikke lave en SEO opdateringer på samtlige af mine kategorier. Det er især her, at jeg har lagt brugt tid på at skrive lange fyldestgørende tekster – af SEO hensyn
  xn--juletr-uua.dk/vare-kategori/juletraeer/
  xn--juletr-uua.dk/vare-kategori/pottetraer/

  1. Thomas I. siger:

   Hej Christian,

   Hvad går dit spørgsmål på? Leder du efter en måde, hvor du kan opdatere alle kategorier på samme tid? En form for “masse-redigering” i tekst – sådan en funktion kender jeg nemlig desværre ikke til.

   Mvh.

   1. Christian W. siger:

    Nej, jeg leder ikke efter en funktion,, hvor jeg kan opdatere alle kategorier på samme tid.

    Jeg spørger hvorfor jeg ikke, kan SEO optimere på mange af mine kategorier.

    Eksempelvis, har jeg skrevet en lang, fyldestgørende tekst til nedenstående kategori, som ikke er mulig at SEO optimere på ? jeg får simpelthen ikke muligheden.

    1. Thomas I. siger:

     Hej Christian,

     Redigerer du en kategori, burde du have et Yoast felt nederst, lige som når du redigerer indlæg – det har jeg i hvert fald på alle mine sites. Hvis ikke, understøtter dit tema det måske ikke eller også skal du have fat i en udvikler der kan få det frem til dig.

     Mvh.

 • Gitte A. siger:

  Kære Thomas

  Tak for et godt kursus, som jeg har draget stor nytte af.

  Jeg har dog lidt problemer med mine billeder og alt. tekst. Det er som om disse ikke blive registreret?
  Jeg bruger WordPress – Divi Builder.

  Kan du hjælpe mig med årsagen – og hvad jeg gør ved det?

  Venlig hilsen
  Gitte

  1. Thomas I. siger:

   Hej Gitte,

   Hvad mener du helet præcist med, at de ikke bliver registeret? :-)

   Mvh.

   1. Gitte A. siger:

    Hej Thomas

    Jeg bruger Yoast og under SEO-analysen/Problemer får jeg følgende besked:
    Alt-attributter på billeder: Der er ingen billeder på denne side. Tilføj nogle!

    Dette er et eksempel fra min bryllupsside, hvor der er en del billeder: https://www.gillelejestrand.dk/bryllup/

    Venlig hilsen
    Gitte

    1. Gitte A. siger:

     Glemte at skrive, at jeg naturligvis har udfyldt Alt teksten under hvert billede :-)

    2. Thomas I. siger:

     Hej Gitte,

     Det er sandsynligvis blot fordi du bruger et tema/builder, som ikke er 100% kompatibelt med Yoast. Så selvom du selv kan se, at du indsætter alt tekster, så rigsterer Yoast dem ikke. Dette betyder, dog ikke at Google ikke gør, og du skal derfor blot gå efter, hvad du selv kan se, og ikke hvad Yoast fortæller dig.

     Mvh.

     1. Gitte A. siger:

      Tak Thomas :-)

 • Mille O. siger:

  Kære Thomas,

  Tak for en god og forståelig gennemgang af SEO for en nybegynder, som mig.
  Desværre er jeg rigtig ked af din reference til siden Secretly.dk – jeg er ikke sart, men når kurset skal tages i forbindelse med mit arbejde syntes jeg det er vildt upassende at ordet “kondom Størrelsesguide” bliver gentaget igen og igen i forhold til mine kollegaer som jo bare suser forbi og lige kigger op og jo bevares jeg kan tage høretelefoner i men du har jo også illustrationer fra siden med i dine videoer. Ærgerligt talt har jeg udsat kurset længe fordi jeg bliver mere og mere træt af referencen – jeg var meget større fan af sokker.

  Jeg håber du vil tage med at nogle af os tager kurset på arbejdspladsen og at referencerne derfor godt kunne være mere passende – og jo salg af kondomer er da også en business men som navnet på siden antyder er det et privat anliggende.

  Med venlig hilsen
  Mille

  1. Thomas I. siger:

   Hej Mille,

   Kan godt se, at det måske godt kan være en lidt delikat case for nogen. Da jeg i sin tid optog videoerne var jeg den glade ejer af den pågældende side, og det var derfor nemt at lave en case om den. Nu har jeg dog solgt den, og det vil nok være en anden case der bruges i kommende opdatering af videoerne.

   Jeg kan desværre ikke huske i hvor mange videoer denne case bruges, men forhåbentlig er det ikke i dem alle. I så fald må du vente til folk er gået hjem med at se dem, hvis der skulle være risiko for forargelse ;-)

   Mvh.
   Thomas